Mainos

Havaintoja jatkuvasti, kateissa jo kaksi viikkoa – Miten Valjakkala onnistuu pysymään piilossa?

Jokelan vankilasta omille teilleen lähtenyt Juha Valjakkala (nyk. Nikita Bergenström) on ollut kateissa jo yli kaksi viikkoa.

Rikoskomisario Jorma Joki-Anttila Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta kertoo, että ratkaisevaa vihjettä hänen olinpaikastaan ei ole saatu.

– Mitään uutta mullistavaa kerrottavaa meillä ei ole. Valjakkalasta ulkomaita myöten tehty etsintäkuulutus on edelleen voimassa, Joki-Anttila sanoo.

Miten voi olla mahdollista, että tunnettu elinkautisvanki on edelleen vapaalla jalalla? Joki-Anttila sanoo, että vihjeitä on tullut, mutta niiden määrää hän ei kommentoi. Poliisi etsii Valjakkalaa myös omien tutkintojensa pohjalta, muttei kerro yksityiskohdista.

Viime viikolla poliisi kertoi, että viranomaiset ovat saaneet Valjakkalan liikkeistä useita havaintoja Uudeltamaalta sekä Varsinais-Suomesta. Tuolloin poliisi arvioi hänen liikkuvan pääkaupunkiseudulla. Nyt Joki-Anttila ei lähde arvailemaan Valjakkalan liikkeitä. 

Valjakkala on ollut kateissa marraskuun 18. päivästä lähtien. Hän oli saanut poistumisluvan vankilan ulkopuolella järjestetylle kurssille. Hän ei kuitenkaan palannut vankilaan sovitun mukaisesti, vaan jäi sille tielle. Poliisi on jo aiemmin kertonut, ettei se pidä Valjakkalaa yleisölle vaarallisena. 

Jokelan vankilassa Valjakkala istui lukuisista eri rikoksista langetettua vuoden ja kahden kuukauden mittaista ehdotonta vankeusrangaistusta. Mies tuli tunnetuksi Ruotsin Åmselen kolmoismurhasta 1980-luvulla. 

 

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.