Valioliigan ja Englannin maajoukkueen entisen tähtivahdin ura jatkaa laskuaan – itseironiaa ei puutu: ”En elä illuusiossa, jossa Real Madrid kolkuttaa ovelleni”

75 kertaa Englannin maajoukkueen maalinsuulla esiintyneen Joe Hartin, 33, viimeiset vuodet ovat olleet laskusuuntaiset. Nyt hän on ensimmäistä kertaa urallaan vapaa-agentti, mutta ei suhtaudu tilanteeseensa liian suurella vakavuudella.

17 vuotta ammattilaisena torjuneen Hartin sopimus Burnleyn kanssa umpeutui kesäkuun 30. päivä. Hart on tulevaisuutensa suhteen samaan aikaan optimisti ja realisti.

– En elä illuusiossa, jossa Real Madrid kolkuttaa ovelleni, heittää Thibaut Courtoisin ulos ja ottaa minut sisään. Uraani on kuitenkin yhä paljon jäljellä. Tarvitsen vain jonkun uskomaan minuun ja maksan sen uskon takaisin, Hart lupasi BBC:n haastattelussa.

– Fakta, että olen joutunut istumaan 18 kuukautta penkillä Valioliigassa ei tule määrittämään tai murskaamaan minua, Hart kertoi BBC:lle.

– Muistan, kuka olen. Muistan, kun pelasin paikallisessa Sunnuntailiigan joukkueessa ja yritin päästä Shrewsbury Townin ykkösjoukkueeseen. Opin aikaisessa vaiheessa, että asioihin on pidettävä oikea näkökulma. Sinusta voidaan sanoa jalkapallossa mahtavia asioita, mutta sinun on oltava vahvasti itsekriittinen, analysoitava toimintaasi ja mukauduttava siihen.

Hartin mukaan ihmiset ulkopuolella saattavat ajatella, että nyt on aika panikoida, mutta hän itse katsoo eteenpäin kohti uusia mahdollisuuksia.

– Olen maalivahdiksi vielä nuori. Ottaen huomioon, että olen kaveri, joka haluaa mennä seisomaan eteen, kun muut potkivat häntä pallolla, olen henkiseltä iältäni vielä nuorempi, Hart nauroi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja