Valintoja julki! Olympiakomitea nimesi seitsemän hiihtäjää Pekingiin –  tältä näyttää koko olympiajoukkue tällä hetkellä

Suomen Pekingin olympialaisiin matkaava joukkue täydentyi tiistaina seitsemällä maastohiihtäjällä. Olympiakomitean hallitus vahvisti huippu-urheiluyksikön tekemät toiset olympiavalinnat ja nimesi olympiakoneeseen neljä nais- ja kolme mieshiihtäjää.

Uudet nimet Pekingin olympiajoukkueessa ovat Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Katri Lylynperä ja Johanna Matintalo sekä Ristomatti Hakola, Perttu Hyvärinen ja Joni Mäki. Joulukuussa maastohiihtojoukkueeseen nimettiin jo Kerttu NiskanenKrista PärmäkoskiIivo Niskanen ja Lauri Vuorinen.

– Maastohiihdon olympiavalintojen aikataulua muutettiin, kun ensi viikonlopun maailmancup Ranskassa peruttiin. Maastohiihdon olympiajoukkue on lähdössä valmistavalle leirille korkealle 17. tammikuuta, joten joustavan valinnan periaatetta noudattaen halusimme valita yhteistyössä lajin valmennusjohdon kanssa suurimman osan joukkueesta ennen sitä, Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki sanoo Olympiakomitean tiedotteessa.

– Jouluviikolla tehtyjen ensimmäisten valintojen jälkeen kansainvälisiä näyttöjä on ollut mahdollista antaa vain Tour de Skillä. Tässä tilanteessa on sovellettu aiemmin annettuja kansainvälisiä näyttöjä suhteessa valintakriteereihimme – edellyttäen, että tällaiset urheilijat osoittivat Imatran SM-hiihdoissa olevansa oikeassa suunnassa matkalla kohti Pekingiä.

Tiistain valintojen jälkeen maastohiihtojoukkueessa on tilaa enää yhdelle nais- ja yhdelle mieshiihtäjälle. Paikat täytetään olympiajoukkueen viimeisessä valinnassa 24. tammikuuta.

– Monelta hiihtäjältä poistui viimeinen näyttöpaikka, kun Ranskan maailmancup peruttiin. Myös Planican viikonloppu peruttiin, mutta tässä tilanteessa on perusteltua katsoa tilanteen kehittymistä rauhassa, jotta valintakriteereistä tärkein – saada Olympialaisiin parhaat ja eniten menestyspotentiaalia omaavat urheilijat – täyttyy mahdollisimman suurella varmuudella, Lehtimäki sanoo.

Suomen olympiajoukkue on Olympiakomitean mukaan muodostumassa noin 90 urheilijan kokoiseksi. Pekingin talviolympialaisissa kilpaillaan 4.-20. helmikuuta.

Suomen tähän mennessä valittu olympiajoukkue

Ampumahiihto
Mari Eder
Olli Hiidensalo
Tero Seppälä

Freestyle
Anni Kärävä
Jimi Salonen

Lumilautailu
Enni Rukajärvi
Kalle Järvilehto
Rene Rinnekangas

Maastohiihto
Kerttu Niskanen
Krista Pärmäkoski
Iivo Niskanen
Lauri Vuorinen
Jasmi Joensuu
Anne Kyllänen
Katri Lylynperä
Johanna Matintalo
Ristomatti Hakola
Perttu Hyvärinen
Joni Mäki

Mäkihyppy
Julia Kykkänen

Taitoluistelu (jäätanssi)
Juulia Turkkila
Matthias Versluis

Yhdistetty
Ilkka Herola

Lue myös:

    Uusimmat