Valehdellaanko sinulle – tarkkaile näitä merkkejä!

Epärehellisyyden fyysisiä merkkejä on etsitty pitkään. Uusi tutkimus paljastaa valehteltun merkit on myös sanavalinnoista.

The Telegraph uutisoi Carnegie Mellon Universityn tutkimuksesta, jonka mukaan tietyt sanavalinnat kertovat epärehellisyydestä tai salailusta. Tutkimuksessa saatiin selville, että valehtelijat käyttävät tavallista enemmän negatiivisia tunteita kuvaavaa sanastoa ja viittaavat harvoin itseensä.

Salailun ja sähköpostin pituudenkin väliltä löydettiin yllättävä korrelaatio: ihmiset kirjoittavat enemmän ja pidempiä sähköposteja, kun heillä on salaisuus.

Tutkimuksessa oli mukana 62 aikuista, joilla oli salaisuus, joka paljastuessaan muuttaisi heidän elämänsä. Yli puolten salaisuus oli luonteeltaan romanttinen tai seksuaalinen, muiden salaisuudet liittyivät lakiin, mielenterveyteen, työhön tai perheeseen. Tutkijat kävivät läpi vuosien sähköpostit ajalta ennen ja jälkeen salailun.

Muitakin aiheesta tehtyjä tutkimuksia on. Sama tutkimusryhmä on selvittänyt aiemmin poliitikkojen valehtelemista. On selvinnyt, että presidentti George W. Bush käytti aiempaa vähemmän persoonapronomineja kuten minä, minun tai minua niinä kuukausina, jotka johtivat Irakin sotaan. Presidentti Harry Truman teki samoin ennen, kun Yhdysvallat pudotti atomipommin Hiroshimaan.

Studio55.fi

Kuva Colourbox.com

Lähde: The Telegraph

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja