Mainos

Vakuutushuijari lavastaa jopa oman kuolemansa

Vakuutuspetokset ovat muuttuneet ajan vieriessä. Vielä 1980-luvulla vakuuttajaa petkutettiin polttamalla sahoja. Nykyään turmellaan autoja ja liiotellaan omaisuutta.

Tapiolan tutkimuspäällikkö Kari Leivo on tosin tavannut urallaan myös räikeän petosyrityksen: oman kuoleman lavastuksen. Leivon arvion mukaan suurin osa vakuutuspetoksista menee läpi.

Vakuutusvilppi on piilorikollisuutta ja sitä on vaikea havaita. Tapiolassa vahinkotarkastuksen käsittelyyn päätyy kuitenkin vuosittain parisensataa tapausta, joissa on jotain epäilyttävää. Leivo tutkimusryhmineen selvittää asiat läpikotaisin.

- Vaikka lähtökohtaisesti asiakas on aina oikeassa, me emme usko mitään. Menemme vahinkopaikalle ja selvitämme, mitä tapahtui ja miksi. Kaikki yksityiskohdat tarkistetaan, Leivo kertoo käytännöistä.

Kuoleman lavastuksesta Leivo muistaa seuraavaa: henkilö otti hyvän henkivakuutuksen ja lähti ulkomaille. Omaiset hakivat korvauksia ja esittivät ulkomaiset kuolintodistukset. Todistukset olivat kuitenkin väärennettyjä.

Tapauksessa huomiota herätti se, että vakuutus oli hankittu juuri ennen tapahtumaa ja vielä useammasta eri firmasta.

Puolet tutkittavista jutuista liittyy Leivon mukaan jollain tavalla autoihin. Kun autoihin on tullut ajonestolaitteet, varkauksia ei enää lavasteta - nykyään lavastetaan kolareita ja poltetaan autoja.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.