Vakavista terveyshuolista kärsinyt ruhtinatar Charlene täytti 45 vuotta

Terveyshuolet ovat varjostaneet Monacon ruhtinattaren viime vuosia.

Ruhtinatar Charlene täyttää 25. tammikuuta 45 vuotta. Monacon ruhtinas Albertin puolisona tunnetun Charlenen viime vuosia on kuitenkin varjostaneet erinäiset terveyshuolet. 

Charlene vietti suuren osan vuodesta 2021 Etelä-Afrikassa mystyisen sairauden vuoksi, jonka takia hän ei voinut palata kotiinsa Monacoon. Kyseisenä vuonna hän ei näin ollen nähnyt juurikaan lapsiaan prinsessa Gabriellaa ja prinssi Jacquesia tai miestään Albertia.

Charlene palasi Monacoon marraskuun alussa 2021, mutta terveyshuolet jatkuivat edelleen useita kuukausia. Lukuisten peruuntuneiden vierailujen jälkeen hovi julkisi tiedotteen, jossa ruhtinattaren kerrottiin käyttävän runsaasti aikaa toipumiseen. Albert ilmoitti myös, että hänen vaimonsa saa hoitoa Monacon ulkopuolisessa laitoksessa.

Charlenen terveys otti käänteen parempaan vuoden 2022 edetessä ja hän palasi julkisuuteen miehensä rinnalle.

– Olen todella ylpeä vaimostani. Charlenella menee todella hyvin. Kuten näet itse, hän on ollut aktiivinen useissa erilaisissa tapahtumissa. Charlene osallistuu enemmän julkiseen elämään ja huolehtii asioista, joista hän on intohimoinen, Albert kommentoi Peoplelle.

– Hän todella nauttii tekemisestä yhdessä ja lasten kanssa, joten tämä vuosi päättyy erittäin, erittäin hyvin. Olemme todella innoissamme siitä, miten asiat ovat, hän lisäsi.

Prinsessa Charlene kaatui kotonaan syksyllä 2020 leikkauksista seuranneiden komplikaatioiden vuoksi. Hänet kiidätettiin Netcare Alberlito -sairaalaan. Ruhtinattaren operaatiot johtuivat vakavasta ja jatkuvasta korva-, nenä- ja kurkkutulehduksesta.

– Syyskuun 1. päivän yönä hänen rauhallinen korkeutensa Monacon prinsessa Charlene vietiin sairaalaan hänen sairastuttuaan vakavan ENT-infektion aiheuttamienkomplikaatioiden vuoksi, hovi tiedotti tuolloin.

Charlene operoitiin ensimmäisen kerran toukokuun puolivälissä 2021, toisen kerran kesäkuussa ja kolmannen kerran lokakuussa 2021. Albert vahvisti lokakuun lopussa 2021, että Charlene matkustaisi pian kotiinsa Monacoon.

ENT-infektionsa jälkeen Charlene kärsi uupumuskohtauksesta, josta hän toipui Monacon ulkopuolella.

Lähde: Hello

Lue myös:

    Uusimmat