Vain MTV3.fissä: Tidjân Ba esittelee persoonallisen kotinsa

Kwan-yhtyeen Tidjân Banin asunto on täynnä yllätyksiä. 50-neliöisestä kaksiosta löytyy sekä rock 'n' rollia, aitoa antiikkia että hempeitä pastellisävyjä – ja makuuhuone asunnosta puuttuu kokonaan!

Tidjân Banin Helsingin Lauttasaaressa sijaitsevaan kotiin astuessa epäilee ensin päätyneensä hämyiseen yökerhoon. Eteisen punaiset seinät ja valaistus henkivät kapakkatunnelmaa.

– Tämä on Tidjanin villi puoli! Rock 'n' rollia, fifties-teema… Seinällä Muhammad Ali ja James Dean, Tidjân esittelee tunnelmallista huonetta.

– Tämän perusteella voisi luulla, että tämä on poikamiehen boksi suoraan helvetistä. Mutta ei! Kaikilla huoneilla on oma teemansa, Tidjân naurahtaa.

Ja kokonaisvaikutelma muuttuukin täysin, kun näkee asunnon muut huoneet. Olohuone on tyylikkään arvokas sekoitus tummaa puuta ja beigen sävyjä, vierashuone on sisustettu pelkistetyin huonekaluin ja pastellisävyin, ja keittokomerosta puolestaan löytyy 50-luvun alkuperäistä tunnelmaa oranssein maustein.

Tidjân sanoo, että hänen sisustusperiaatteensa on hyvin yksinkertainen.

– Rauhalliset, luonnon- ja puunvärit antavat hyvän feng shuin.

Antiikkia, antiikkia

Tidjânin kotia on sisustettu myös ekologisin periaattein, sillä hän remontoi hiljattain asuntonsa MTV3:n Ekotähdet-tiimin kanssa. Sisustuksessa on siis otettu huomioon myös kierrättäminen ja entisöinti.

Asunnosta löytyykin paljon Tidjânin sukulaisilta perimiä vanhoja huonekaluja, muun muassa tuoleja 1900-luvun alusta. Antiikkisilla tuoleilla vieraat saavat istua, kunhan vaan eivät sotke niitä.

Mutta yhden huonekalun lähettyville vierailla ei ole asiaa: se on massiivipuinen, antiikkinen perintökaappi.

– Se on ollut suvussa todella, todella kauan. En edes tiedä kuinka monta sukupolvea. Siellä säilytetään vanhaa posliinia, lautasia ja kristallilaseja. Kaappi on kiinni ja avain hyvin piilossa. Se avataan vain tosi spessutilaisuuksia varten, Tidjân paljastaa.

Kaapissa on paljon arvokasta tavaraa, ja sen vuoksi kaapin päällä vartioivatkin Togosta tuodut pienet patsaat.

Videotykki on olohuoneen kunkku

Tidjanin uusimmat sisustushankinnat asunnossa ovat kuuden hengen ruokailuryhmä sekä ylpeyden aihe, videotykki. Molempien äärellä muusikko viettää laatuaikaa ystäviensä kanssa.

Tummaan ruokapöytään Tidjân päätyi linoleum-lattian sävyjen innoittamana, ja komeaa pöytää koristaa huolella valikoitu vesipiippu.

Pääkallon Jimin kanssa oltiin Egyptissä sukeltamassa, ja sieltä ostin piipun. Olin tarkkana värissä ja mietin, mikä sopii kämppään.

Videotykin ja valkokangastaulun Tidjân hankki Ekotähdet-remontin yhteydessä. Tykin äärellä hän pelaa Playstationia, nauttii elokuvista ja urheilumatseista. Hyvä ystävä Kim Herold on tuttu näky Tidjânin sängyssä pleikkariohjain kädessään.

– Minä puolestani istun aina nojatuolissa. Se on minun valtakuntani!

Jääkaapissa aina samppanjaa

Tidjânin valtakuntaa on myös pienen pieni keittokomero, jonka seinät hän on maalannut oranssilla.

– Täällä on aika funky tunnelma, halusin tästä hauskan ja pirteän.

Ja jääkaapista löytyy aina yllätysvieraiden varalle pullo kuohuvaa.

– Ei tiedä kuka tulee kylään, joten aitoa samppanjaa täytyy olla. You never know! sinisilmä virnistää.

Pirteää tunnelmaa löytyy myös keittokomeron piskuiselta ikkunalaudalta. Sinne Tidjân on kerännyt liudan vanhoja, suloisia astioita. Muuten herra ei pikkuisista koristetavaroista välitäkään, vaan on pitänyt koriste-esineiden määrän minimissä.

Seiniä sen sijaan koristaa useampikin taulu. Eiffel-tornitaulu muistuttaa Tidjânin suosikkikaupungista, Pariisista. Siellä mies on vieraillut nelisenkymmentä kertaa, eikä kaupunki vieläkään ole kadottanut maagisuuttaan.

Seinää koristaa myös muutama Kwanin saama jalometallilevy. Levyt muistuttavat, että töitä on tehtävä, jotta niitä ilmestyy seinille myös jatkossa.

Leijonataulu puolestaan symbolisoi Tidjânin molempia kotimaita: Senegalia ja Suomen Leijonaa.

Mamman poika

Asunnon erillinen makuuhuone ei – ihme kyllä – ole Tidjânin makuuhuone, vaan vierashuone, jota hän käyttää myös työtilanaan. Pienessä huoneessa hän tekee vaateliikkeensä paperihommia sekä raapustelee Kwanin hittibiisejä.

Tidjân nauraa olevansa hyvä isäntä, kun hänellä on aina vierashuone valmiina.

– On mukava, että vieraalla on oma sänky ja rauha, hän perustelee erikoista huonejärjestelyään.

Useimmiten vierashuoneessa yöpyy Tidâjnin äiti, ja sisustus onkin tehty tämän mieltymyksiä ajatellen.

– Tämä on hänen maailmansa. Hän tykkää vihreästä ja pastellinsävyistä. Ja äiti on tosi suuri Beatles-fani, Tidjân kertoo viitaten sängyn päälle ripustettuun tauluun.

– Olen mamman poika, joo! Mutta totta kai itsekin viihdyn täällä, hän täsmentää.

– Pyrin siihen, että kotona voisi saavuttaa sisäisen rauhan ja harmonian. Elämä on muutenkin ihan tarpeeksi hektistä, Tidjân summaa.

Katso video: Mitkä ovat Tidjanin suosikkiasioita kodissaan?

Teksti ja kuvat: Heli Vartiainen/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat