Vaimonsa pahoinpitelystä tuomittu NHL-pakki lähtee kotimaahansa

Vaimonsa pahoinpitelystä tuomittu jääkiekkoilija Slava Voinov jättää NHL-seuransa Los Angeles Kingsin ja palaa kotimaahansa Venäjälle.

25-vuotias Voinov pidätettiin lokakuussa, jolloin myös NHL hyllytti hänet. Heinäkuussa hän myönsi oikeudenkäynnissä syyllisyytensä.

Kaksi kuukautta kalifornialaisessa vankilassa istunut Voinov on ollut viimeiset kaksi viikkoa Yhdysvaltojen maahanmuutto- ja tulliviranomaisten huomassa.

Voinovia uhkasi karkotus Yhdysvalloista, mutta keskiviikkona hän tiedotti agenttinsa välityksellä, että kotimaa kutsuu.

– Pyydän anteeksi kaikilta, joihin tekoni on vaikuttanut ja toivon Kingsin pelaajille menestystä, Voinov sanoo tiedotteessa.

Venäjän olympiajoukkueessakin Sotshissa pelannut puolustaja voitti Kingsissä Stanley Cupin 2012 ja 2014.

Kings oli ilmoittanut mitätöivänsä Voinovin sopimuksen, ellei ratkaisua kuulu viimeistään harjoitusleirien käynnistyessä torstaina.

Voinovilla olisi ollut sopimustaan jäljellä neljä vuotta. Hän menettää sen purkamisen myötä 19,2 miljoonan dollarin eli noin 17 miljoonan euron palkkatulot.

Kingsin julkisuuskuvaa ovat tahranneet Voinovin lisäksi viime aikoina kaksi muutakin pelaajaa, sopimusrikkomukseen syyllistynyt Mike Richards ja huumeista kärähtänyt Jarret Stoll.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja