Mainos

Vaimonsa kuristaneelle elinkautinen

Helsingin käräjäoikeus langetti elinkautisen vankeustuomion maaliskuussa vaimonsa kuristaneelle miehelle. 44-vuotias Paul Gagneur tuomittiin murhasta. Teko tapahtui Helsingin Käpylässä, mutta mies pakeni Vietnamiin.

Tapahtumasarja sai alkunsa tammikuussa, kun Helsingin kaupungin kotiavustajana työskennellyt Paul Nicklos Bernhard Gagneur oli anastanut asiakkaansa pankkikortilla 470 euroa. Kun Gagneur jäi kiinni kavalluksesta, hänet irtisanottiin työpaikastaan.

Gagneur ei kuitenkaan kertonut potkuista 42-vuotiaalle vaimolle, vaan muka käynyt töissä ja kääntänyt postinsa muualle. Pariskunta oli suunnitellut adoptiota, mutta Gagneur oli ymmärtänyt ettei se tulisi onnistumaan.

Mies oli ryhtynyt suunnittelemaan pakomatkaa. Gagneur hankki vaimonsa luottokortilla lentolipun Riikasta Wienin kautta Bangkokiin sekä laivaliput Tallinnaan itselleen ja autolleen maaliskuun 15. päiväksi. Murha tapahtui edellisenä yönä.

Juhlista kotiin, ei riitaa

Gagneur ja vaimo olivat tulleet yöllä 14.-15. maaliskuuta kotiin päihtyneinä. Pariskunnalla ei ollut mitään riitaa, vaan he olivat menneet nukkumaan. Yöllä Gagneur oli saanut ajatuksen vaimon tappamisesta, jotta tämä säätyisi adoption epäonnistumiselta ja kaikelta muultakin.

Gagneur oli ensin kuristanut vaimon koritan, jottei se olisi voinut puolustaa emäntäänsä.

Sen jälkeen mies meni makuuhuoneeseen ja yritti surmata vaimon lihanuojalla. Työkalun varsi kuitenkin irtosi ja vaimo heräsi. Vaimo oli ihmetellyt tilannetta sanoin "mitä, mitä".

Gagneur ei sanonut mitään, vaan kuristi ja tukehdutti tyynyllä vaimonsa kuoliaaksi. Teko kesti minuutteja. Gagneur ei ollut kyennyt katsomaan vaimonsa kasvoja, vaan oli teipannut muovipussin päähän ja laittoi peiton hänen päälleen.

Mies pakkasi reppunsa ja ajoi satamaan. Sieltä matka jatku suunnitellusti Bangkokiin ja edelleen Vietnamiin, jossa mies ilmoittautui poliisille huhtikuussa. Gagneur haettiin Suomeen.

Suunniteltu pakomatka

Käräjäoikeuden mukaan pakomatkaa oli suunniteltu, mutta oikeuden mukaan siitä ei ollut näyttöä että mies olisi jo tuolloin harkinnut vaimonsa murhaa. Paul Gagnneur oli aiemman avioliittonsa aikana paennut vaikeaa tilannetta ulkomaille.

Oikeus katsoi, että Gagneur oli tappanut vaimonsa vakaasti harkiten. Hänet tuomittiin murhasta, koska rikos oli kokonaisuutena arvostellen törkeä. Tekotapaa oikeus ei pitänyt erityisen raakana tai julmana.

Mielentilatutkimuksessa Gagneur katsottiin syyntakeiseksi.

Oikeus määräsi Gagneurin maksamaan vaimon äidille 5000 euron korvauksen kuolemantapauksen aiheuttamasta kärsimyksestä. Äiti oli vaatinut 30000 euron korvausta. Vaimon veljen 10000 euron korvausvaatimus hylättiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.