Mainos

Vaihtoehtoinen energiatieto kasaantuu Internetiin

Kansainvälinen energiatiedottamisen kokous alkoi tänään Tampereella. Tapaamiseen osallistuu edustajia 15 eri maasta. Ns. Caddet-kokous tarkastelee vaihtoehtoisia energiamuotoja, lähinnä energian säästämistä ja uusiutuvia energiamuotoja.

Caddet-toiminta on jatkunut kymmenen vuotta. Sen takana on OECD:n alainen International Energy Agency IEA. Sopimukseen on liittynyt 15 maata. Suomen Caddet-keskuksen johtaja dipl.ins. Kari Immonen korostaa, että hanke kokoaa testattua tietoa energian säästämisestä ja uusiutuvista energiamuodoista. Viime vuosina kokemuksia ja tuloksia on koottu Internetiin. Päätiedostot sijaitsevat Hollannissa ja Englannissa. Tarjolla on jo yli 3000 erilaista selvitystä energiakysymyksistä. Vaikka virallisesti mukana ovat OECD-maat, toiminta on käytännössä maailmanlaajuista.

Johtaja Matti Palonen Suomen Teknologiatieto Oy:stä kertoo, että Caddet-hanke on levittänyt kansainväliseen hyötykäyttöön monia uusia energiateknologioita myös Suomesta. Markkinoille ovat päässet esimerkiksi pienvesivoimaloita valmistava Waterpumps Oy Helsingistä ja lämmönvaihtimia tekevä Retermia Oy Heinolasta. IVO:n Kuusamon biovoimalaitoksella on kehitetty uusi biomassan kuivatustekniikka. Tampereen kokouksen osanottajat tutustuvat kahden kokouspäivän jälkeen perjantaina Humppilassa biomassan käsittelyyn.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.