Vahvistus: Kvjat nakataan katsomoon, F1-keltanokka Malesian kisaan

Toro Rosso -talli vahvistaa, että Pierre Gasly ajaa viikonloppuna Malesiassa Daniil Kvjatin tilalla.

Gasly ei ole ajanut aiemmin F1-kisassa, joten hän tekee debyyttinsä Malesiassa. Ranskalainen ajaa Carlos Sainzin rinnalla. Toro Rosson tiedotteessa painotetaan, että päätös ei ole hyvästi Kvjatille.

Toro Rosson tallipäällikkö Franz Tost sanoo tiedotteessa, että Gasly saa nyt mahdollisuutensa näyttää kyvyt ja nousta ensi kaudeksi F1-kuljettajaksi.

– Kuljettajanvaihto antaa meille mahdollisuuden tehdä perehtyneemmän päätöksen vuoden 2018 kuljettajavalinnoista. Monista syistä – osa niistä on teknisiä ongelmia ja osa itsetehtyjä virheitä – Daniil Kvjat ei ole näyttänyt tällä kaudella omia kykyjään, miksi me asetamme hänet sivuun seuraavista kisoista. Tämä antaa meille mahdollisuuden arvioida Pierreä radalla kunnon kisaviikonlopun aikana, Tost sanoo.

Toro Rosson tiedotteessa ei mainita tarkemmin, missä kisoissa Gasly ajaa, mutta tiedotteessa puhutaan kahdesti monikkomuodossa. Autosportin mukaan Gasly ajaa todennäköisestä myös Japanin GP:n. Yhdysvaltain kisa on puolestaan päällekkäin Super Formula -sarjan päätöskisan kanssa päällekkäin.

21-vuotias Gasly voitti viime vuonna GP2-mestaruuden ja on tällä hetkellä Japanin Super Formula -sarjan mestaruustaistossa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja