Vahvat huhut kertovat: Helsingin IFK vaihtamassa päävalmentajaa – näin urheilupomo vastaa

Maalikooste: Kärpät - HIFK 5:50
Videolla kooste HIFK:n edellisestä ottelusta Kärppiä vastaan.

Jatkaako Jarno Pikkarainen SM-liigaseura Helsingin IFK:n päävalmentajana myös ensi kaudella? Tämä kysymys on nyt tapetilla.

Lauantain liigakierroksella C Moren asiantuntija Ismo Lehkonen nosti kissan pöydälle. Lehkonen viittaa tietoihin, joiden mukaan Pikkaraisella olisi ollut alkukausi aikaa antaa näyttöjä uutta sopimusta varten.

– Huhujen mukaan Pikkaraiselle on ilmoitettu, ettei hän jatka ensi kaudella. Tai niin, että asiaa mietitään kauden jälkeen, Lehkonen totesi.

Pikkarainen hyppäsi IFK:n päävalmentajaksi tammikuussa 2019. Hänellä on menossa toinen täysi kausi seuran luotsina.

Tätä ennen Pikkarainen toimi Ari-Pekka Selinin apuvalmentajana punapetojen penkin takana.

Mutta entäpä jatkossa? IFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen vaikenee asiasta.

– Ei me noita kommentoida. Sitten kun on tiedotettavaa, niin sitten asiasta tiedotetaan. Suuntaan tai toiseen, Salmelainen sanoo MTV Urheilulle.

SM-liigassa julkinen salaisuus on se, että niin sanotut isot valmentajapaikat täytetään jo varhaisessa vaiheessa. Neuvotteluja käydään, vaikka edellinen kausi olisi vasta alkutekijöissään.

Salmelaisen mukaan koronaviruspandemia on muuttanut kupletin juonta.

– Perusnormit eivät päde nyt mihinkään. Kaikki on mennyt uusiksi koronan myötä, Salmelainen sanoo ja viittaa sekä pelaaja- että valmentajamarkkinoihin.

Sivussa Oulusta

IFK-luotsi Pikkarainen ei ollut joukkueen mukana lauantaina Oulussa. IFK haki tuolloin järisyttävän 1–7-voiton Kärppien luota.

Salmelaisen mukaan taustalla ei ole draamaa.

– Normaaliaikana hän ei olisi missannut peliä. Nyt vain ollaan tosi, tosi varovaisia ja ihan syystä. Meidän pitää turvata se, että ei tule karanteeneja.

Salmelainen on päässyt kokemaan, miten SM-liigan omat koronarajoitukset vaikuttavat arkeen.

– Pelaajat ja valmentajat elävät tietynlaisessa kuplassa. En ole itsekään heidän kanssaan tekemisissä, ellemme voi olla jossain paikassa, missä on riittävät etäisyydet. Vaikka esimerkiksi ulkona, missä näkee ja pystyy puhumaan. Hallin sisällä en ole samassa kuplassa, koska käyn katsomassa junioripelejä ja toimin eri ihmisten kanssa. Olisin liian iso riski, että voisin altistaa jonkun.

– Valmentaja on nyt ihan samassa asemassa pelaajien kanssa, koska he ovat keskenään tekemisissä. Heille kaikille pätee samat säännöt, Salmelainen kertoo käytännöistä.

Parempaan päin

IFK on tällä hetkellä Liigan sarjataulukossa kolmantena. Punapedot ovat kuitenkin pelanneet enemmän pelejä kuin monet muut joukkueet, mikä vääristää taulukkoa.

Salmelainen myöntää, että syksyn loukkaantumissuma näkyi pahasti IFK:n otteissa.

– Emme päässeet kunnolla harjoittelemaan ja sen takia peli oli kaukana siitä, missä sen haluaisimme olevan.

Tuoreeltaan IFK on napsinut isoja voittoja. Viime viikolla se kaatoi vakuuttavien esitysten jälkeen KalPan ja Kärpät.

– Noissa otteluissa näkyi sitä viisikko- ja kiekollista peliä, mitä haluamme pelata. Se tulee harjoitusten ja toistojen kautta. Taustalla pitää olla rakenne, johon pelaajat voivat luottaa ilta toisensa jälkeen.

Samalla IFK:n useat NHL-lainapelaajat ovat päässeet paremmin ja paremmin juttuun mukaan.

– Yhteiset kokemukset auttavat, Salmelainen tuumaa.

NHL ei hetkauta

IFK on turvautunut loukkaantumissuman keskellä NHL-lainoihin. Pelin avasi Columbus Blue Jacketsin Emil Bemström, joka sai seuraa Winnipeg Jetsin Joona Luodosta. Tämän jälkeen mukaan ovat hypänneet Antti Suomela (San Jose Sharks), Otto Koivula (New York Islanders) ja Henrik Borgström (Florida Panthers).

IFK:ssa eletään nyt jänniä aikoja. Seuran urheilujohtajan Salmelaisen mukaan NHL saattaa kertoa uuden kauden aloitusajankohdasta aivan lähiaikoina.

– Siellä on kova yritys ja halu siitä, että uusi kausi alkaisi vuodenvaihteessa. Jos viikko sitten olisi kysynyt, niin en olisi välttämättä uskonut siihen. Voihan tässä toki vielä tapahtua kaikenlaista.

NHL-kauden aloitus vaikuttaa oleellisesti IFK:hon, jonka riveistä poistuu useita lainapelaajia.

Salmelaisen mukaan seura on varautunut tähän.

– Meillä on määrällisesti riittävästi ukkoja – kunhan vain kaikki ovat terveinä ja ehjinä. Ei tämä hetkauta meidän alkuperäistä suunnitelmaamme.

– On ollut vain hyvä, että he (NHL-lainat) ovat pystyneet auttamaan meitä paremmin ja paremmin. Olemme kuitenkin varautuneet siihen, että ne ukot, jotka tähän otamme, poistuvat jossain vaiheessa. Siksi tilanne ei ole aiheuttanut liian suurta härdelliä joukkueen sisällä, Salmelainen taustoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat