Mainos

Vahinkotarkastajat epäiltyinä Tapiolan rahojen pimittämisestä

Vakuutusyhtiö Tapiolassa on paljastunut poikkeuksellinen petosvyyhti. Tapiolassa töissä olleita vahinkotarkastajia epäillään satojen tuhansien eurojen varastamisesta. Petokset ovat tapahtuneet vuosina 2005-2008.

- Vahinkotarkastajat ovat tässä käyttäneet hyväksi sitä luottamusasemaa, joka heillä yhtiössä on, kertoo rikoskomisario Minna Immonen Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Petokset ovat kohdistuneet kymmeniin vahinkotapauksiin. Niissä yleensä yksityisen asiakkaan kodissa on tapahtunut korvattava vahinko, kuten tulipalo tai vesivahinko. Vahinkoa on tullut tarkastamaan vahinkotarkastaja, joka on sitten tilannut vahinkoa korjaamaan jonkin itselleen tutuista yrityksistä.

- Mukana on ollut kymmenkunta rakennusalan yritystä, Immonen sanoo.

Petoksiin epäillään osallistuneen kahden Tapiolan vahinkotarkastajan.

Vahinkojen korjaamisesta on sitten koitunut yllättävän suuri lasku vakuutusyhtiö Tapiolalle. Tehdystä korjaustyöstä on laskutettu liikaa tai samasta työstä on laitettu useita eri laskuja Tapiolalle. Osa laskuista on ollut täysin perusteettomia.

- Tässä vaiheessa vahinkojen suuruutta on vaikea arvioida, mutta epäilyn alaisissa kymmenissä vahinkotapauksissa Tapiola on maksanut 5,8 miljoonaa euroa korvauksia, Immonen sanoo.

Tutkintapyynnön poliisille teki vakuutusyhtiö Tapiola, jonka sisäisessä tarkastuksessa ylisuuret vahinkosummat kävivät ilmi.

Poliisi arvioi, että petosrikoskokonaisuuden tutkinta vie useita kuukausia. Lopullinen petoksella saatu hyöty selviää tutkinnan edetessä.

Poliisi on tehnyt esitutkinnan aikana kotietsintöjä, ottanut kiinni ja vanginnut muutamia henkilöitä. Myös epäiltyjen omaisuutta on vakuustakavarikossa ja hukkaamiskiellossa.

- Tutkinnallisista syistä en voi kertoa, millaisesta omaisuudesta on kyse, Immonen sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.