Vadelmajogurttipiiras

Tämä juustokakun tyyppinen piiras on erittäin yksinkertainen ja se valmistuu ilman uunia. Jogurtti kannattaa laittaa valumaan edellisenä päivänä tai hyvissä ajoin.

  • Pohja:
  • 4 dl crunchy tai fruity mysliä*
  • 125 g voita tai margariinia
  • Sulata voi tai margariini ja sekoita mysli rasvaan.
  • Painele piiraspohja leivinpaperin päälle vuokaan ja laita jääkaappiin kovettumaan.
  • Täyte:
  • 1 pkt vadelmajogurttia*
  • 1 dl kermaa*
  • 1-2 rkl juoksevaa hunajaa*
  • 1-2 rkl sitruunanmehua*
  • (1-2 tl raastettua sitruunankuorta*)
  • *Tähdellä merkittyjä raaka-aineita on saatavilla luomuna.

Valuta jogurtista ylimääräinen neste pois. Aseta kahvisuodatinpaperi tai paperipyyhe siivilän päälle ja kaada jogurtti siihen. Ylimääräisen nesteen valuminen kestää noin viisi tuntia, mutta voit hyvin jättää jogurtin valumaan yön yli niin saat massasta kiinteätä.

Vaahdota kerma ja lisää se jogurttiin. Makeuta halutessasi hunajalla.

Levitä jogurtti-kermamassa pohjan päälle, koristele marjoilla tai hedelmillä ja nautiskele sellaisenaan tai marjamelban kanssa.

Vinkki:
Hedelmien kuoret ovat käyttökelpoisia ja maukkaita. Käytä piirastäytteeseen raastettua sitruunankuorta! Sopii hyvin moniin leivontaohjeisiin aromia antamaan.

Lue myös:

    Uusimmat