Mainos

Vaatelainaamojen suosio kasvaa - vaihtoehto kertakäyttömuodille

Vaatelainaamojen suosio kasvaa. Suomessa on jo vaatelainaamoja useilla paikkakunnilla. Ideana on se, että ostamisen sijaan vaatteita voi lainata. Lainattavaksi on tarjolla kotimaisten suunnittelijoiden arki- ja juhlavaatteita sekä asusteita. Samalla tehdään tunnetuksi kotimaisten suunnittelijoiden tuotantoa.

Äskettäin avatusta Helsingin vaatelainaamosta voi hakea vaatteita ja asusteita lainaksi kahdeksi viikoksi kerrallaan. Vaatteet palautetaan pestyinä. Lainaamaan pääsee hankkimalla kuukauden tai puolen vuoden jäsenyyden.

- Kuukauden jäsenyys maksaa 40 euroa ja puolen vuoden 110 euroa. Kerrallaan voi lainata kaksi tuotetta kahdeksi viikoksi. Täältä voi lainata vaatteen esimerkiksi jotain tilaisuutta varten, ettei tarvitse ostaa kaappiin sellaisia vaatteita, mille ei ole käyttöä useampaa kertaa, kertoo Helsingin Kalliossa sijaitsevan vaatelainaamo Vaaterekin yrittäjä ja asustesuunnittelija Emmi Malmström.

Vain suomalaisia vaatemerkkejä

Tarjolla on vain suomalaisten suunnittelijoiden tuotteita.

- Meillä on vain suomalaisia tuotemerkkejä ja se on meille tosi tärkeää, koska haluamme kannattaa niitä ja tuoda näkyvyyttä niille, toteaa Malmström.

Asiakkaita vaatelainaamon idea viehättää.

- Ihan mahtava ja upea idea. Ei tarvi joka kerta ostaa itse vaatteita ja voi käyttää hyvälaatuisempia vaatteita, kiittelee Erika Hirsimäki.

- Tämä on aika eettinen tapa käyttää erilaisia vaatteita. Nämä kaikki ovat suomalaisia merkkejä ja sitten se, ettei vaatteita tarvitse omistaa vaan niitä voi lainata. Itseäni ahdistaa se, että niin paljon menee vaatetta kaatopaikalle nykyään. Se on kertakäyttökulttuuria ja siksi tämä on loistava idea, pohtii Katariina Mäkelä.

Lainattavaksi myös miesten vaatteita

Nuori suunnittelija, joka valmistaa vanhoista turvavöistä laukkuja ja kukkaroita, toivoo lainaamon tuovan uusia asiakkaita.

- Tässä saa näkyvyyttä tosi paljon ja ihmiset pääsevät tutustumaan tuotteisiin ennen lopullista ostopäätöstä Se on tärkeää varsinkin näin lama-aikana, kun on rahat tiukilla, uskoo suunnittelija Roosa Blom Roosa B. -yrityksestä.

Vaatelainaamoja on jo Helsingin lisäksi Tampereella, Lahdessa, Riihimäellä ja Järvenpäässä.

Uusiakin saattaa syntyä.

- On monia kaupunkeja, jotka olisivat kiinnostuneita tämmöisestä. Voi olla, että tulevaisuudessa laajennetaankin. Seuraavaksi kuitenkin tuomme täällä Helsingissä ja Riihimäellä valikoimiin myös miesten vaatteita, suunnittelee Emmi Malmström.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.