Vaatekauppaan astui kolme romania – myyjä soitti 112:een, sillä pomon ohjeen mukaan sisään sai päästää vain yhden romanin kerrallaan: Sakot syrjinnästä

Romaninimi sulkee ovet työmarkkinoilla 7:59

Romanien pääsyn epääminen raisiolaiseen vaatekauppaan toi myyjälle ja toimitusjohtajalle sakot syrjinnästä.

Video: Viime viikkoina on keskusteltu romanien työmarkkinoilla kohtaamasta syrjinnästä.

Toimitusjohtaja oli ohjeistanut myyjää päästämään vain yhden romanin sisään kerrallaan. Viime joulukuussa ovelle saapui kaksi miestä ja yksi nainen, joista yksi koputti lukossa olevaan oveen. Ovi oli lukossa, vaikka kauppa oli auki.

Myyjä kieltäytyi päästämästä heitä sisään ryhmänä ja totesi, ettei voi päästää kolmea kerrallaan kauppaan, koska nämä ovat "tummia". Miehet pyysivät myyjän esimiehen puhelinnumeroa ja yksi heistä uhkasi viedä jutun oikeuteen.

Myyjä soitti toimitusjohtajalle, joka käski tätä soittamaan poliisille. Myyjä soittikin ja kertoi hätäkeskukseen, että ovelle tuli "kolmen hengen romaniporukka, ja on ohjeistus että vain yhden saa päästää sisälle kerrallaan".

Oikeuden mukaan myyjä ja toimitusjohtaja syrjivät seuruetta etnisen alkuperän perusteella ja tuomitsi kummallekin 30 päiväsakkoa ja korvaamaan kaikille syrjityille 500 euroa kullekin.

Lue myös:

    Uusimmat