Vaasan Sport tähtää liiganousuun

Vahvasti nousua SM-liigaan hakeva Vaasan Sport on tänään keskiviikkona tukalan paikan edessä, kun joukkue matkustaa Kajaanin Hokin vieraaksi. Hokki nappasi ensimmäisestä ottelusta 1-0 vierasvoiton. Mestiksen finaalipaikka irtoaa kolmella voitolla.

– En tiedä voiko pakkovoitosta puhua, mutta hyvä olisi tänään voitto saada ja varastaa kotietu takaisin. Jos häviämme, niin hirttosilmukka on köytetty kaulalle seuraaviin peleihin. Vahvasti tässä kuitenkin luotetaan omaan tekemiseen ja finaalipaikkaa haetaan ensimmäisen pelin tappiosta huolimatta, Sportin toimitusjohtaja Juha Saari kertoi MTV3.fi:lle.

Mestiksen voittaja kohtaa liigakarsintapeleissä SM-liigassa jumboksi jääneen joukkueen. Vaasalaisia mahdollinen nousu kiinnostaa erittäin paljon.

– Ensisijainen tavoite on voittaa Mestis. Tästä bonuksena tulee päälle nämä liigakarsintapelit. Unelmana on tietenkin nousta SM-liigaan, eikä paikasta kieltäydytä, jos sinne pääsemme, Saari paljasti.

Toimitusjohtaja Saaren mukaan Vaasassa on mietitty jo mahdollista nousua.

– Mahdollinen nousu vaatii, että hankimme pari kentällistä uusia pelaajia. Nykyisestä joukkueesta tehdään kuitenkin runko. Olemme nyt jo panostaneet organisaatioon, joten sen suhteen ei tarvita isoja muutoksia. Kuuta taivaalta, emme lähde tavoittelemaan. Haluamme olla taloudellisesti vahvalla pohjalla ja pysyä SM-liigassa.

Vaasan Sportin budjetti tällä kaudella on 2,1 miljoonaa euroa. Liiganousu toisi omat haasteet myös talouspuolelle.

– Jos nousemme, niin olemme hahmotelleet, että budjettimme olisi silloin 4,2 miljoonaa euroa. Tämä ei ole mahdoton tehtävä, sillä jo tv-oikeuksista tulee noin miljoona. Myös yhteistyökumppanit kiinnostuvat meistä varmasti enemmän ja yleisömäärät kasvavat. Yksi mahdollisuus olisi myös järjestää osakeanti. Vaasassa ei ole nähty yli 30 vuoteen liigakiekkoa, joten se otettaisiin täällä varmasti hyvin vastaan, toimitusjohtaja kertoi.

Mestiksen toisessa välierässä kohtaavat Jokipojat ja TuTo. Ensimmäisen ottelun voitti Jokipojat jatkoerän jälkeen lukemin 3-2. Tänään joukkueet kohtaavat Turussa.

Teksti: Mika Sinisalo

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat