Vaasan koronaryppään kuriin saaminen vaatii järeitä karanteenitoimia – johtava ylilääkäri: "Olen tyytyväinen, jos luku pysähtyy tuhannen paikkeille"

3:20
Katso haastattelu MTV Uutiset Livestä: Vaasassa varaudutaan järeisiin karanteeneihin!

Vaasassa nopeasti kiihtyvän koronatilanteen takia karanteeniin tullaan asettamaan luultavasti vielä satoja ihmisiä lisää, arvioi johtava ylilääkäri.

Vaasan alueen koronavirustilanne on pahentunut viime päivien aikana huomattavalla tavalla, ja kaupunki on saavuttanut "laajan leviämisen vaiheen". Alueella on todettu yli 200 koronatartuntaa, viimeksi tänään 63.

Vaasan sosiaali- ja terveystoimen johtavan ylilääkäri Heikki Kaukorannan mukaan tartuntojen poikimia karanteeneja on luvassa lisää "ehdottomasti".

– Tartunnan saaneiden määrä on sen verran suuri, että kontaktointeja jatketaan koko ajan ja kartoitustiimin listat pitenevät jatkuvasti. Voin sanoa, että tällä hetkellä karanteenissa on useita satoja, arviolta noin 400 ihmistä. Olen tyytyväinen, jos luku pysähtyy tuhannen paikkeille, hän toteaa.

"Peli pelattava näillä eväillä"

Johtava ylilääkäri toivoo, että kahden viikon kuluttua tilanne näyttää valoisammalta tehtyjen torjuntatoimien ansiosta. Vielä ei hymyilytä.

– Toivoisin, että tällaiseen tilanteeseen ei oltaisi ajauduttu. Nyt peli pitää pelata näillä eväillä loppuun, mitä meillä on, Kaukoranta sanoo.

Kunnan alueen rajoituksiin kuuluu muun muassa yli 50 hengen kokousten sekä julkisten tilaisuuksien kieltäminen. Alueen tilannetta käydään seuraavan kerran läpi huomenna, jolloin mahdollisista uusista suosituksista ja rajoituksista päätetään. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja