Vaalit söi eduskunnasta pudonneen Silvia Modigin kaikki säästöt, mutta vielä isompi rahareikä on edessä: "Aion lähteä eurovaaliehdokkaaksi"

Vasemmistoliiton Silvia Modig putosi eduskunnasta, mutta suuntaa seuraavaksi europarlamenttiin. Modig sai 5659 ääntä, mutta se ei riittänyt. 

1:57
Vasemmistoliitto on ajanut esimerkiksi työttömyysturvan aktiivimallin kuoppaamista kokonaan.

– Aion lähteä eurovaaliehdokkaaksi, koska Suomi ei pysty yksin ratkaisemaan ongelmiaaan. Jos mietitään ilmastonmuutosta, se vaatii isomman porukan kuin me.

Toivottavasti seuraava eduskunta pystyy tekemään ilmastopolitiikan suhteen kunnianhimoisen hallitusohjelman. Mutta onhan se totta, että emme me sitä yksin ratkaise. Sen takia aion nyt täysillä hakea eurovaaleihin ja panostaa siihen, Modig sanoo MTV Uutisille.

"Tulevaisuutta ei ole, jos emme selviä ilmastonmuutoksesta"

Eduskunnassa Modig toimi ympäristövaliokunnan varapuheenjohtajana neljä vuotta. Nyt päättyvä tehtävä on jättänyt Modigiin jälkensä.

– Olen saanut sieltä sellaisen opin, että olen nyt paljon viisaampi sen suhteen, mitä ilmastonmuutokselle pitää tehdä.

Modig vaatii tulevalta eduskunnalta askelmerkkejä siihen, miten ilmastonmuutos taklataan.

– Puhuttiin siitä, että ovatko nämä ilmastovaalit. Vastaan, että ovat. Nämä ovat viimeiset, koska aika loppuu nyt. Millään muulla ei ole merkitystä, jos emme selviä tästä ilmastonmuutoksesta. Muuten meillä ei ole tulevaisuutta.

Edessä kallis eurovaalikampanja

Modig kohtaa kampanjoinnin haasteet toden teossa tulevissa eurovaaleissa.

– Sehän onkin todella vaikeaa ja se se vasta kallis kampanja onkin. Rahaahan siihen tulee tarvitsemaan. Mutta uskon edelleen sellaiseen kampanjointiin, että mennään ulos ja puhutaan ihmisten kanssa. Teemme sitä samalla tavalla, kuin olemme tähän asti tehneet ja katsomme sitten, mihin se riittää.

Modigin eduskuntavaalien kampanjointibudjetti oli noin 15 000 euroa.

– Kaikki säästöt menivät, Modig toteaa.

– Mielestäni teimme todella hienon kampanjan. "Luukutimme" myös eli jaoimme flyereita postilaatikoihin. Ei siinä mielestäni mitään mennyt pieleen. Uskon siihen, että on todella tärkeää keskustella ja kohdata ihmisiä tuolla kadun kulmissa. Siihen panostin itse.

"Kyllähän se harmittaa"

Modig kuvailee eduskuntavaalien jälkeisiä tunnelmia harmistuneiksi, mutta luottaa kollegoihinsa.

– Kyllähän se harmittaa, mutta onneksi hävisin hyville tyypeille. Se, että Maj Kivelä veti niin hienon äänipotin, on aivan superhieno juttu. Lopputulos on kuitenkin se, että vasemmistoliitto otti vaalivoiton. Siitä olen vilpittömästi iloinen, vaikka minua samalla harmittaa oma tulokseni.

– Tämä on hyvin erikoinen vaalitulos monella tapaa. En osaa yhtään ennustaa, miten tulevat hallitusneuvottelut menevät, Modig sanoo.

Nyt Modig tähtää kohti eurovaaleja kaupunginvaltuutetun työnsä ja muiden arkipuuhien ohella.

– Nyt lähden koiran kanssa kävelylle tuonne auringonpaisteeseen.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja