Mainos

Vaalea iho voi olla seksikäs

Monet pitävät ruskettuneita ihmisiä paremman näköisinä kuin vaaleaihoisia. Kyseinen kauneusihanne on ollut suosiossa jo 1920-luvulta lähtien. Uuden tutkimuksen mukaan kuitenkin muut ominaisuudet kuin rusketus tekevät seksikkääksi.

Isossa-Britanniassa tehdyn tutkimuksen mukaan naisten mielestä ei tarvitse olla ruskettunut, jotta voi olla seksikäs. Muut ominaisuudet kuin tumma iho menivät edelle tutkimusryhmän vastauksissa. Syöpätutkimuskeskuksen kampanjan yhteydessä tehty tutkimus osoittaa, että vaalean ihon ihannointi on tulossa suositummaksi.

Vain yksi prosentti vastaajista valitsi rusketuksen seksikkäimmäksi ominaisuudeksi miehissä. Lähes 90 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että ollakseen seksikäs ei tarvitse olla ruskettunut. Tutkimukseen haastateltiin 1 173 naista eri puolilta Isoa-Britanniaa.

Vastaajista 37 prosenttia valitsi miehen seksikkäimmäksi ominaisuudeksi silmät ja 28 prosenttia hymyn. Viisi prosenttia vastaajista piti eniten hyvännäköisestä takapuolesta.

Esimerkiksi monet Hollywood-tähdet ovat jo vuosia vältelleet aurinkoa ja rusketusta. Muun muassa Angelina Jolie ja Nicole Kidman ovat tunnettuja vaaleasta ihostaan. Myös nuoret näyttelijätähdet eivät välitä ihon ruskettamisesta auringon alla. Muun muassa Robert Pattinsson on todella vaaleaihoinen.

Auringonvalo sopivassa määrin tekee keholle hyvää. Näiden tutkimustulosten mukaan auringossa ei siis tarvitse käristää itseään luonnottoman ruskeaksi tai polttaa ravunpunaiseksi.

MTV3/Helmi

Lähde: femalefirst.co.uk

Kuva: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.