Uutuuskirjan paljastus: Venäläiskone keskeytti Jussi Niinistön salahäät äkillisesti – saiko puolustusministeri "häälahjan" Putinilta?

Puolustusministeri Jussi Niinistön (sin.) ja puoliso Leena Sharman hääjuhla keskeytyi yllättäen venäläisen sotilaskoneen loukattua Suomen ilmatilaa Porvoossa, jossa häitä vietettiin. Asia selviää Jari Korkin kirjoittamasta kirjasta Puolustuksen paluu (Otava).

Puolustusministeri Jussi Niinistö ja toimittaja Leena Sharma vihittiin Porvoon maistraatissa perjantaina 26. kesäkuuta 2015. Ministerin häät oli varjeltu salaisuus, sillä edes morsian ei tiennyt niistä ennen kuin autossa matkalla Porvooseen.

Tuore pari nautti hääillallistaan samana iltana porvoolaisessa ravintolassa SicaPellessä seurueessaan muun muassa tuolloinen perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho. Myös Niinistö kuului tuolloin perussuomalaisiin.

Illallinen kuitenkin keskytyi äkillisesti, kun Niinistön sai tiedon hänelle osoitetusta puhelusta. Hänelle kerrottiin, että venäläinen Iljushin Il-76 -kuljetuskone oli loukannut Suomen ilmatilaa Porvoon kohdalla. Eli juuri siellä, missä ministeri vietti häitään.

Puolustusministeri joutui poistumaan hääjuhlastaan pariksikymmenenksi minuutiksi, kun tilannetta selviteltiin.

Niinistö ei voi tietää, oliko kyseessä sattuma, että kone loukkasi Suomen ilmatilaa juuri Porvoossa ja juuri tuolloin. Kirjassa kerrotaan Niinistön pohtineen, olisiko kyseessä ollut "Putinin häälahja" Suomen puolustusministerille. Edellisestä ilmatilaloukkauksesta kun oli vierähtänyt aikaa jo vajaa vuosi.

Lue myös:

    Uusimmat