Uutuuksia saunamaailmasta: Tutustu löylyjen eliittiin!

Sauna on suomalaisille ikirakas, mutta nyt löylyttely on aivan erityisen trendikästä. Tarjolla on toinen toistaan luovempia ratkaisuja aina saunojan mukaan räätälöidyistä kiukaista kokolasiseen elämyssaunaan, jossa löylytellään melkeinpä luonnon keskellä.

Sauna on suomalaiselle lähestulkoon pyhä asia, josta on tarjolla jos jonkinmoista versiota aina infrapunalöylyistä tummaan ja timakkaan savusaunaan.

Kevätmessut 2012 -tapahtumassa ovat esittelyssä alan uutuudet.

Tähtisauna tuo löylyttelykaveriksi ympäröivän mökkimaiseman

Mökkisauna sijoitetaan usein paraatipaikalle: Kauniisti avautuva järvimaiseman ja vihreänä ympäröivä metsän äärelle.

TähtiSauna on moderni pihasauna, jonka seinät ja katto on rakennettu lasista. Häveliään saunojan vaihtoehto tämä ei ole, mutta rauhalliseen ja yksinäiseen ympäristöön TähtiSauna on oiva valinta.

Miksi piilottaa kauniita maisemia saunanoven taakse, kun niistä voi nauttia lauteilla lekotellessa?

Sähkö- ja puukiuas samassa paketissa

Nyt ei enää tarvitse valita puu- ja sähkökiukaan välillä, sillä Aurinkokiuas on tuonut markkinoille kiukaan, jonka lämmitystavan voit valita tilanteen mukaan.

Kiireinen napsauttaa kiukaan päälle sähköllä, kun taas aidon tulen ystävä lämmittää ikkunallisen, suuren puupesän. Kiukaan lämmitysaika on noin tunti kummallakin lämmitystavalla.

Kiuas ja sauna saunojan mukaan

Moni tuijottaa kiuasta valitessaan tehokkuutta ja hintaa, kun se kannattaisi valita omien mieltymysten mukaan.

Helo Oy:n valikoimasta ei valita kiuasta, vaan saunakokemus.

– Kun menee ostamaan kiuasta, ihminen haluaa tietynlaisen saunakokemuksen: Me olemme jaotelleet kiukaamme ulkonäön mutta myös saunomiskokemuksen mukaan, toteaa Helo Oy:n kotimaan myyntipäällikkö Arto Sula

Tällä hetkellä suosituimpia ovat modernit kiukaat, joiden löylyt ovat pehmeät ja kosteat – miten tällaiset löylyt syntyvät?

– Pehmeät ja kosteat löylyt saadaan, kun kiukaassa on paljon kiuaskiviä, jolloin löylyt ovat pehmeät ja kosteat. Tiukat löylyt syntyvät taasen pienestä kiukaasta. Edelleen löytyy ihmisiä, jotka nauttivat todella kuumasta saunasta, Sula toteaa.

Myös sauna valitaan ihmisen mukaan: tarjolla on erilaisia vaihtoehtoja aina perinteisistä, yksinkertaisista saunoista upeilla valojärjestelmillä ja lisävarusteilla tehostettuihin, moderneihin spa-paketteihin.

Riippukeinu lauteilla

Kun laude muotoutuu saunojan mukaan, eivät ne taatusti ole liian kovat!

Tuntu on tuonut markkinoille Tuntu-riippulauteet, joita on saatavilla sekä kankaisina että puisina versioina. Istuimet voi irrottaa pesua varten, jolloin myös saunan puhtaanapito helpottuu.

Riippulauteet voi valita erikokoisiin ja -mallisiin saunoihin.

Hannele Järvelä/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja