Uutta tietoa Lauttasaaren suuresta poliisioperaatiosta: "Ei ole ihan niin vakavista asioista kyse"

Tämä kaikki Lauttasaaren eilisestä suuresta poliisioperaatiosta tiedetään 5:15
Tämä kaikki Lauttasaaren eilisestä suuresta poliisioperaatiosta tiedetään.

Helsingin Lauttasaaressa suuren poliisioperaation aiheuttanut tilanne ei poliisin mukaan ollut niin vakava kuin ensitiedot antoivat ymmärtää.

Hätäkeskus sai eilen iltapäivällä ilmoituksen, jonka mukaan Lauttasaaressa sijaitsevaan yksityisasuntoon oli tunkeutunut kolme ihmistä. Hieman myöhemmin poliisi otti paikalta kiinni neljä henkilöä.

Operaatio herätti runsaasti huomiota, sillä poliisi oli paikalla lukuisten partioiden voimin.

Myöhemmin poliisi kertoi tutkivansa asiaa laittomana uhkauksena, vapaudenriistona sekä ampuma-aserikoksena.

Rikosylikomisario Toni Uusikivi kertoo MTV Uutisille nyt, että kuluneen vuorokauden aikana rikosepäilyt ovat lieventyneet huomattavasti.

– Tutkinnassa asiaa selvitellään, mutta ihan niin vakavasta ei ole kyse kuin alkutietojen perusteella vaikutti, Uusikivi tiivistää.

Rikosnimikkeet lieventyivät

Uusikivi ei ota kantaa siihen, millaisen hälytyksen poliisi Lauttasaaresta tarkalleen sai. Hänen kertomansa mukaan poliisin eilen ilmoittamat rikosnimikkeet eivät kuitenkaan anna oikeaa kuvaa siitä, mitä uskotaan tapahtuneen. 

Uusikiven mukaan poliisi selvittää nyt, mistä rikoksesta asiassa voisi olla kyse. Hän ei ota kantaa mahdollisiin rikosnimikkeisiin. 

– Sitä ei voi tietää, mitä loppupeleissä enää jää jäljelle. Tässä vaiheessa en ota kantaa siihen, mikä rikosnimike on tutkinnassa ja mikä ei.

Kaikki neljä eilen kiinni otettua henkilöä on edelleen poliisin hallussa. Tutkinnanjohtajan mukaan henkilöiden kuulustelut ottavat aikansa, koska henkilöitä on useampi.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat