Uutta tietoa Tampereen vaarallisesta takaa-ajosta: Epäilty huumeveikko varasti ruokalähetin auton ja kaahasi poliisia pakoon

0:56
Katso videolta, miten epäilty napattiin Tampereen keskustassa usean poliisipartion voimin.

Tampereen viikonloppuinen takaa-ajotilanne sai alkunsa, kun lähetystä toimittaneen ruokalähetin auto varastettiin Hatanpään valtatiellä.

Poliisi sai asiasta ilmoituksen kello 21.22, kun ruokaa toimittanut lähetti ilmoitti poliisilla autonsa kadonneen lähetyksen toimituksen aikana. Poliisin käsityksen mukaan auto oli jätetty käyntiin.

Paikalle meni poliisipartio tekemään etsintöjä ja havaitsi mainitun auton Rautatienkadulla. Poliisin laitettua päälle pysäytysvalot lähti auto pakenemaan, ja useita lopulta useita partioita liittyi mukaan auton etsintään.

Poliisin käsityksen mukaan auto pakeni lähinnä keskustan alueella eri katuja pitkin, kulkien muun muassa osittain kevyen liikenteen väylällä ja kiellettyyn ajosuuntaan.

Auto meni hinauskuntoon

Auto saatiin lopulta pysäytettyä Keskustorin tuntumassa. Auton kuljettajaksi paljastui mieshenkilö, joka kuljetti mukanaan naista. Miehelle tehty huumepikatesti näytti positiivisen tuloksen amfetamiinille. Hänen hallustaan löytyi myös vähäinen määrä jauhemaista epäiltyä huumausainetta ja epäiltyjä huumelääkkeitä. Naisen hallusta löytyi myös muutamia lääketabletteja.

Ruokalähetin auto jouduttiin vaurioiden vuoksi hinaamaan paikalta, ja myös kahteen poliisiautoon tuli tilanteessa vaurioita.

Epäilty myöntää osan rikoksista

Tapausta tutkitaan muun muassa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena ja huumausaineen käyttörikoksena.

Ajo-oikeudeton kuljettaja on kuulemisessa myöntänyt moottoriajoneuvon käyttövarkauden. Hän myös kiistää vaarantaneensa liikenneturvallisuutta törkeästi, samoin kuin rattijuopumuksen.

Poliisista arvioidaan, että vaikka ravintoloiden kiinniolo on varmasti vähentänyt illalla kaupungin keskustassa kulkeneiden määrää, on miehen ajotapa varmasti aiheuttanut mahdollisia vaarantilanteita kaupungilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja