Uutta tietoa Amorellan karilleajosta – Åbo Underrättelser: Kyse todennäköisesti teknisestä viasta, mikään ei viittaa inhimilliseen tekijään

2:15
Karille ajaneen Amorellan reitiltä löytyi kovaa materiaalia – "Sen ei pitäisi kuulua sinne"

Onnettomuuskeskuksen eli Otkesin tutkinta tapauksesta on yhä kesken.

Matkustajalaiva Amorellan syyskuisen karilleajon syy on ollut tapaturmasta lähtien epäselvä. Åbo Underrättelser -lehden mukaan noin kuukauden takainen tapaturman johtui teknisestä viasta.

Onnettomuuden tarkka syy on yhä epäselvä, mutta karilleajo ei Viking Linen teknisen johtaja Ulf Hagströmin mukaan johtunut inhimillisistä tekijöistä.

– Kyse on todennäköisesti teknisestä viasta, Hagström kommentoi lehdelle.

Myös Viking Linen tiedotusjohtaja Johanna Boijer-Svahnström vahvistaa lehdelle, ettei mikään viittaa inhimilliseen erehdykseen.

Tapaturman lopullinen syy selviää, kun onnettomuustutkintalautakunta saa tutkinnan karilleajosta valmiiksi. Toistaiseksi ei ole selvillä, koska alus otetaan jälleen käyttöön. 

Matkustajalaiva ajoi karille 20. syyskuuta. Laiva oli matkalla Turusta Tukholmaan, kun se sai pohjakosketuksen puolen päivän jälkeen Långnäsin eteläpuolella lähellä Maarianhaminaa Suomen aluevesillä, Apteekkarinväyläksi nimetyllä reitillä.

Amorellalla oli onnettomuuden tapahtuessa noin 200 matkustajaa ja 80 miehistön jäsentä. Henkilövahinkoja ei tapahtunut.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja