Uutissuomalainen: Kela rikkoo lakia käyttäjätietojen keräämisessä verkkosivuillaan – tietoja päätyy muun muassa Googlelle

Kansaneläkelaitos (Kela) rikkoo lakia, kun se ei pyydä verkkosivuillaan kävijöiltä tietosuojalainsäädännön edellyttämää suostumusta käyttäjätietojen keräämiseen, kirjoittaa Uutissuomalainen.

Kelan sivuja selaavista päätyy tietoja kolmansille osapuolille. Näitä ovat muun muassa Facebook ja Google. Tämä johtuu siitä, että Kelan verkkosivuilla käytetään hyödyksi yksityisten yhtiöiden teknologiaa ja tiedonkeruutyökaluja. Kela ei kuitenkaan kerro asiasta aktiivisesti sivuillaan.

Uutissuomalainen perustaa tietonsa tietosuoja-asiantuntija Heikki Tolvasen tekemään analyysiin. Kelan viestintäjohtaja Pipsa Lotta Marjamäestä analyysi on osin oikea. Tulkintaeroja löytyy siitä, kuinka yksityiskohtaisia kolmansille osapuolille menevät tiedot ovat.

Uutissuomalaisen mukaan Kela aikoo muuttaa verkkosivujaan siten, että käyttäjältä kysytään jatkossa aktiivisesti suostumusta käyttäjätiedon hyödyntämiselle ja evästeiden käytölle.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja