Mainos

Uusivuosi täyttää vuokramökit - parhaat jo varattu

Jos osa suomalaisista herää juhannukseen joka vuosi liian myöhään, niin uudenvuoden juhlia sen sijaan suunnitellaan sitäkin tehokkaammin.

Uusivuosi erottuu talven sesonkikausista sillä, että loppuvuodeksi mökkejä varataan huomattavasti muita juhlapyhiä aikaisemmin. Sen todistaa se, että mökkien vuokrauskauppa käy kuumana jo keskellä kesää ja jopa parhaimpina hellepäivinä. Nopeimmat mökin vuokraajat ovat kuitenkin liikkeellä jo heti alkuvuodesta tammikuun alussa.

– Ensimmäiset varaavat mökin lähtiessään edelliseltä reissulta, HimosLomat Oy:n toimitusjohtaja Hannu Haljala sanoi.

Jämsän Himoksen suurin keskusvuokraamo, HimosLomat, on vuokrannut nyt jo 65 prosenttia mökeistään uudenvuoden tienoille. Ensimmäisinä käsistä on viety isoimmat ja uusimmat mökit, jotka ovat erityisesti ulkomaalaisten suosiossa.

– Asiakkaista erityisesti venäläisten osuus kasvaa jatkuvasti, Haljala totesi.

Ulkomaalaiset ovat iso asiakasryhmä myös Kuopion lähellä sijaitsevalla Tahkolla, jonka mökeistä noin 40 prosenttia on tähän mennessä varattu.

– Venäläisten lisäksi turisteja tulee muista Baltian maista, Keskusvaraamo TAHKOcom Oy:n toimitusjohtaja Jari Mathalt sanoi.

Tyyriit vuokraushinnat

Varauksia ei hillitse sekään, että juhlapyhinä vuokrahinnoissa on sesonkilisä. Esimerkiksi isoissa ja tilavissa 10-14 hengen mökeissä parista yöstä saa pulittaa 3 000 euron molemmin puolin.

– Erityisesti venäläiset haluavat laatua ja erikoisuuksilla varustettuihin mökkeihin halutaan panostaa, Hannu Haljala sanoi.

Mathaltin mukaan uudeksivuodeksi viimeiset mökit vuokrataan aiempien vuosien kokemuksella marras-joulukuun vaihteessa.

– Vaikka nopeita alkuvuoden varaajia onkin, niin varsinaisesti kauppa alkaa vilkastua kesä-heinäkuussa, Haljala lisää.

Lapista mökkejä on varattu tässä vaiheessa vähemmän kuin Himokselta tai Tahkolta, vaikka Pohjois-Suomeenkin moni lomalainen mielii. Esimerkiksi Rukan ja Levin keskusvuokraamoista kerrotaan, että mökeistä 30-40 prosenttia on vuokrattu loppuvuodeksi.

Ensi jouluksi ja pääsiäiseksikin majoitusta on kyselty ja varailtu pitkin vuotta, mutta niihin lomalaiset heräävät juhannuksen tapaan vasta lähempänä varsinaista ajankohtaa.

– Uusi vuosi on vetänyt suhteessa vilkkaammin. Joulumyynti on ollut huomattavasti hillitympää, Hannu Haljala kertoi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.