Uusia perunoita, sitruunasilliä ja graavisiikaa

kesän kalat

Sitruunasilli

  • 2 pkt fileoitua kevytsilliä
  • 2 sipulia
  • 3 dl ranskankermaa
  • 2 sitruunan mehu ja kuori raastettuna
  • 2 rkl silputtua tilliä
  • mustapippuria

Mausta ranskankerma sitruunamehulla, raastetulla kuorella, hienonnetulla tillillä ja mustapippurilla. Paloittele sillifileet. Laita lasitölkkiin kerroksittain kastiketta, sillipaloja ja sipulirenkaita. Kaada päälle loput kastikkeesta. Peitä kannella ja anna maun tasaantua jääkaapissa muutaman tunnin ajan ennen tarjoilua.

Rosépippurigraavattua siika

  • 2 isoa siikafileetä suomullisena
  • 1 ½ rkl karkeaa merisuolaa
  • 2 tl sokeria
  • 2 tl rosépippuria
  • tillin varsia

Ripottele fileille suola, sokeri ja rosépippurirouhe ja levitä päälle tillin oksat. Pane fileet vastakkain, sulje kala muovipussiin ja pane jääkaappiin kevyen painon alle. Käännä kala noin kolmen tunnin kuluttua ympäri ja anna maustua vielä toiset kolme tuntia.

Raaputa mausteet kalan pinnasta ja leikkaa fileet ohuiksi viipaleiksi.

Uudet perunat

  • 1kg uusia perunoita
  • karkeaa merisuolaa
  • tillinoksia
  • nokare voita

Keitä pestyt perunat suolatussa vedessä. Lisää tillit keittämisen loppuvaiheessa. Valuta perunat hyvin ja lisää voinokare. Tarjoa siian ja sillin kera!

Resepti: Henri Alén / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat