Uusia kesäisiä ideoita puikoilla

Kesä on oivaa aikaa loikoilla riippukeinussa ja laittaa puikot heilumaan. Neulo itsellesi vaikkapa hauska pipo, tyylikäs bolero tai suloiset kiertopalmikkosukat.

Neulomista harrastava Pia Tuononen on koonnut villlapallo-blogiinsa mainioita neulontaohjeita. Ota mallia Pian vinkeistä ja valmista itsellesi upeita vaatteita.

Siniset pikkutossut

Neulo pikkuiselle pikapikaa uudet tossut. Tämä Erika Knightin malli (kuvassa) on oikein toimiva. Lisää vielä nyörit nillkkaan, niin tossut pysyvät potkuttelija-vauvankin jalassa. Mallin löydät kirjasta Erika Knight: Neuleita kullannupulle.

Langaksi sopii Kool-Aid-väreillä värjätty pastellinvärinen Nalle Colori. Katso lisätietoja värjäyksestä täältä.

Näyttävä pitsibolero

Kesän juhlissa voit puolestaan säväyttää itsetehdyllä pitsibolerolla. Ohjeet löytyi Novita Kesä 2009 -lehdestä, malli 41. Lyhyemmillä hihoilla valmistettu boleri sopii paremmin lämpimään kesäpäivään, mutta vaatetta voi muunnella neulomalla siihen myös pidemmät hihat (kuvassa).

Jos omista nappivarastoista ei löydy sopivaa nappia, niin näyttävän napin saat valmistettua myös itse. Virkkaa napin päälle kotelo ja hieno nappi on helposti valmis.

Suloiset kiertopalmikkosukat

Ihanat palmikkosukat lämmittävät mukavasti varpaita vaikkapa saunan jälkeen. Sukassa palmikko kiertyy varressa takaa sivun kautta eteen ja kuvio erottuu paremmin kun käytät yksiväristä lankaa. Kannattaa myös kutoa tiimalasikantapää, jolloin ei tarvitse temppuilla ylimääräistä silmukoiden kanssa kantapään jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat