Mainos

Uusi ympäristöministeri ei uskonut sellutehdashankkeisiin – pääministeri Antti Rinne: "Edes tutkijoilla ei ole yhtenäistä käsitystä siitä, mikä on oikea hakkuumäärä"

9:01
Tuore pääministeri Antti Rinne vieraili Seitsemän Uutisissa.

Tuore pääministeri Antti Rinne (sd.) kommentoi Seitsemän Uutisissa vieraillessaan ympäristö- ja ilmastoministerin Krista Mikkosen (vihr.) esiin tuomia hakkuu- ja sellutehdashankekysymyksiä.

Metsien hakkuumäärät ovat aiheuttaneet erimielisyyksiä erityisesti keskustan ja vihreiden välillä. Mikkonen kertoi aamun Huomenta Suomessa, ettei usko sellutehdashankkeiden menevän läpi. 

– Siinä tulee vastaan se, että meillä ei vain yksinkertaisesti puu riitä, kun meidän täytyy huolehtia niin ilmasto- kuin monimuotoisuustavoitteistakin, Mikkonen sanoi.

Rinteen mukaan hallituksen päätökset sellutehdashankkeisiin liittyen on yhteensovitettavissa ilmastonmuutoksen vaatimien tekojen kanssa.

– Meillä on lähtökohtana se, että ilmaston lämpenemistä tullaan estämään toimilla, jotka liittyvät toisaalta hiilidioksidipäästöihin, toisaalta hiilinieluihin. Nämä täytyy nyt yhteensovittaa sosiaalisesti oikeudenmukaisella tavalla siten, että elinkeinorakenteemme vahvistuu ja saamme lisää kestävän kehityksen kautta työpaikkoja tulevaisuudessa.

"Tarvitaan tutkimustietoon perustuva ratkaisu"

Tieto siitä, kuinka paljon metsää saa jatkossa hakata, täsmentyy Rinteen mukaan vuosien mittaan, kun saadaan tutkimustietoa. 

– Edes tutkijoilla ei ole tällä hetkellä yhtenäistä käsitystä siitä, mikä oikea hakkuumäärä ilmaston lämpenemisen, ja luonnon monimuotoisuuden mukaan on.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja