Mainos

Uusi vertailu paljastaa, missä maassa on naispoliitikolla paras olla – Suomi ykkösenä

OECD-talousjärjestö on julkaissut vertailun siitä, missä teollisuusmaissa on eniten naisministereitä. Suomi on ykkösenä: vertailuvuosina ministereistämme 62,5 prosenttia on ollut naisia. Tänä vuonna tilanne on tosin huonontunut roimasti.

– Aloittelevien naispoliitikoiden kannattaisikin suunnata Suomeen tai Ruotsiin, missä naisilla on paras edustus valtionjohdossa, tulkitsi Time-lehti tuloksia.

Vertailussa otettiin huomioon naisministereiden osuus kaikista ministereistä alkuvuosina 2002, 2012 ja 2015. Vertailuun ei esimerkiksi ole ehditty laskea mukaan tämänhetkistä hallitustamme, jossa yhteensä 15 ministerinpaikasta vain 5,5 kuuluu naisille. Anna Saarikon jaettu perhe- ja hyvinvointiministerin salkku laskettiin vain puolikkaaksi paikaksi.

Suomi pärjäsi hyvin myös kolmen vertailuvuoden naiskansanedustajien osuudessa. Sijoituimme toiseksi, Ruotsin jälkeen.

OECD:n mukaan tasapuolinen sukupuolten edustus politiikassa on hyödyllistä päätöksenteolle ja päätettävien asioiden kirjolle.

Raportissa 16 vertailun 34:stä OECD-maasta jäi naisministereiden osuudessa alle 30 prosentin, mitä pidetään haluttuna minimitasona. Huonoimmin pärjäsi Turkki, missä vain 4 prosenttia ministereistä oli naispuolisia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.