Mainos

Uusi teoria: Syöksyikö venäläiskone maahan vuosien takaisen vaurion seurauksena?

Venäläinen turmakone on saattanut hajota matkakorkeudessa 14 vuoden takaisen epäonnistuneen laskeutumisen aiheuttaman vaurion takia.

Brittiläisen Daily Telegraphin lainaaman ilmailutoimittajan arkistotietojen mukaan kone – ollessaan vielä aiemman omistajan, Middle East Airlinesin hallussa – laskeutui Kairoon vuonna 2001 väärässä kulmassa, siten että koneen perä osui maahan ennen laskutelineitä.

Peräkosketukset eivät ole aivan epätavallisia, mutta seuraukset voivat olla kohtalokkaat, jos niiden mahdollisesti aiheuttamia vaurioita ei korjata huolellisesti.

Mikäli venäläiskoneen korjaus on ollut puutteellinen, koneen metallirakenne on voinut vuosien mittaan väsyä ja lopulta murtua yllättäen kesken lennon.

Siinain turmapaikalla oleva koneen peräosa on toimittajan mukaan murtunut juuri siitä kohdasta johon aiempi osumavaurio olisi voinut kohdistua.

Ilmassa hajomisen teoriaa tulee myös se, että ruumiita ja tavaroita on löydetty hyvin laajalta alueelta. Yksi ruumis löydettiin kahdeksan kilometrin päästä koneen hylystä. 

Tätä teoria joko paljastuu tai kumoutuu, kun lentonauhoittimet eli mustat laatikot saadaan tutkittua. Tietojen purkaminen voi viedä päiviä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.