Uusi pandemialaki astui voimaan Ruotsissa – määräykset eivät ruotsalaisia innosta: "Täällä ei ole totuttu siihen että yhteiskuntaa laitetaan kiinni"

3:14

Ruotsissa on astunut tänään voimaan tilapäinen pandemialaki. Laki antaa hallitukselle valtuudet määrätä kauppoja suljettaviksi, pysäyttää julkinen liikenne tai määrätä kokoontumisrajoituksia. MTV Uutisten kirjeenvaihtajan mukaan lain käyttöönottaminen ei ole ottanut vielä tuulta purjeisiinsa.

Sääntöjä rikkovia yrityksiä tai henkilöitä voidaan rangaista sakoilla.

– Laki on tosiaan hyvin tiukka. Mutta mitään ei ole suljettu. On vain rajoitettu eli esimerkiksi liikkeissä oli tänään ovilla lappuja, kuinka paljon ihmisiä saa tulla sisälle. Todellisuudessa tätä lakia ei kuitenkaan tänään vielä täysimääräisesti ole otettu käyttöön, kertoo Jukka Lehto Tukholmasta.

– Ruotsi on vähän sellainen maa, että täällä ei ole totuttu siihen että yhteiskuntaa laitetaan kiinni. Perustuslaki takaa liikkumavapauden, Lehto jatkaa.

Myöskään maskien käyttäminen ei innosta ruotsalaisia.

– Ei voi sanoa että se mitenkään yleistä olisi ja sehän on vain ruuhkaliikenteen ajaksi suositeltu ja siitä ei mitään sanktioita tule, vaikka sitä maskia ei käytä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja