Mainos

Uunipaahdetut kasvikset ja salviakuorrutetut porsaan ulkofileepihvit 7.9.2001

Toim. Kati Nappa

Uunipaahdetut kasvikset

(2:lle)

2 perunaa
½ palsternakka
½ -1 kesäkurpitsa
1 paprika (esim. ½ keltaista ja ½ punaista)
1 sipuli
1 pihvitomaatti
1 rkl rypsiöljyä
ripaus suolaa ja mustapippuria

1. Lorauta uunipannulle vähän öljyä. Laita uuni kuumenemaan 225-250 asteeseen.
2. Pese perunat hyvin ja lohko pitkittäin neljään osaan. Kuori palsternakka ja leikkaa noin puolen sentin viipaleiksi. Levitä öljy perunalohkoa apuna käyttäen pannulle ja nosta loput perunalohkot ja palsternakka pellille. Pyörittele öljyssä tai sipaise pintaan sudilla öljyä. Nosta uuniin kypsymään siksi aikaa, kun käsittelet muut kasvikset.
3. Halkaise paprikat, poista siemenet ja leikkaa pitkittäin paloiksi.
4. Leikkaa kuorittu sipuli noin puolen sentin viipaleiksi ja puolita tomaatti.
5. Kun perunat ja palsternakka ovat kypsyneet noin 15 minuuttia, ota pannu uunista ja nosta muut kasvikset tomaattia lukuunottamatta pannulle, sipaise öljyllä ja nosta taikaisin uuniin.
6. Lisää tomaatti ja kuorrutetut porsaanfileepihvit uunipannulle noin 10 minuutin kuluttua ja jatka kypsentämistä 250 asteessa noin 5 minuuttia.
7. Ripottele kasviksille vähän suolaa, tuoretta yrttiä ja pippuria myllystä ennen tarjolle tuontia.

Salviakuorrutetut porsaan ulkofileepihvit

(2:lle)

300 g porsaan ulkofileetä
suolaa, mustapippuria
paistamiseen tilkka juoksevaa margariinia

Kuorrutus:



½ dl leivänmuruja
(1 valkosipulinkynsi)
½ dl persiljasilppua
4-6 salvian lehteä tai ½ tl kuivattua salviaa
1 tl raastettua sitruunan kuorta
1 tl juoksevaa hunajaa
1-2 tl soijakastiketta
½ rkl rypsiöljyä
musta- ja rosepippuria
vähän sinappia

1.Sekoita keskenään silputtu valkosipuli ja salvia sekä muut aineet sinappia lukuunottamatta.
2. Poista lihasta mahdolliset kalvot ja leikkaa se 2-4 viipaleeseen fileen koosta riippuen.
3. Paista 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta paksuudesta riippuen. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippurilla.
4. Sipaise yläpinnalle sinappia ja painele kuorrutus päälle. Nosta uunipannulle samanaikaisesti tomaatin puolikkaiden kanssa ja paista kaikkia pannulla olevia vielä noin 5 minuuttia.
5. Jos tarjoilet ruoan isommalle joukolle, voit tarjota fileen pihveinä kuten edelleä on selostettu tai kokonaisena. Paista fileetä kokonaisena, sipaise pintaan sinappi ja levitä kuorrutus päälipuolelle ja työnnä fileeseen paistomittari. Kypsennä 180-200 asteessa kunnes mittarin lukema osoittaa 77-80 astetta.

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.