Toim. Kati Nappa
Uunipaahdetut kasvikset
(2:lle)
2 perunaa
½ palsternakka
½ -1 kesäkurpitsa
1 paprika (esim. ½ keltaista ja ½ punaista)
1 sipuli
1 pihvitomaatti
1 rkl rypsiöljyä
ripaus suolaa ja mustapippuria
1. Lorauta uunipannulle vähän öljyä. Laita uuni kuumenemaan 225-250 asteeseen.
2. Pese perunat hyvin ja lohko pitkittäin neljään osaan. Kuori palsternakka ja leikkaa noin puolen sentin viipaleiksi. Levitä öljy perunalohkoa apuna käyttäen pannulle ja nosta loput perunalohkot ja palsternakka pellille. Pyörittele öljyssä tai sipaise pintaan sudilla öljyä. Nosta uuniin kypsymään siksi aikaa, kun käsittelet muut kasvikset.
3. Halkaise paprikat, poista siemenet ja leikkaa pitkittäin paloiksi.
4. Leikkaa kuorittu sipuli noin puolen sentin viipaleiksi ja puolita tomaatti.
5. Kun perunat ja palsternakka ovat kypsyneet noin 15 minuuttia, ota pannu uunista ja nosta muut kasvikset tomaattia lukuunottamatta pannulle, sipaise öljyllä ja nosta taikaisin uuniin.
6. Lisää tomaatti ja kuorrutetut porsaanfileepihvit uunipannulle noin 10 minuutin kuluttua ja jatka kypsentämistä 250 asteessa noin 5 minuuttia.
7. Ripottele kasviksille vähän suolaa, tuoretta yrttiä ja pippuria myllystä ennen tarjolle tuontia.
Salviakuorrutetut porsaan ulkofileepihvit
(2:lle)