toim. Kati Nappa
600-800 g haukifileetä 
ripaus suolaa ja mustapippuria
Vihreä mojokastike:
2-4 valkosipulinkynttä 
1 tl merisuolaa 
mustapippuria 
n.1 dl hienonnettua tilliä tai  persiljaa 
tai  2-4 rkl korianteria 
4-6 rkl rypsi- tai oliiviöljyä 
n.1 rkl viinietikkaa 
1 dl vettä
Puserra tai hakkaa valkosipuli hienoksi. Lisää joukkoon suola, pippuri ja vihersilppu sekä öljy vähitellen. Mausta viinietikalla. Voit valmistaa kastikkeen myös morttelissa tai sauvasekoittimella.
Mausta haukifileet ja nosta ne öljyllä sipaistuun uunivuokaan. Levitä vajaa puolet kastikkeesta fileiden päälle.
Nosta uuniin ja kypsennä n. 180 asteessa 15-20 min. Ohenna loppukastike vedellä. Tarjoa kala keitettyjen perunoiden, kasvisten ja ohennetun mojokastikkeen kera.
Punainen mojokastike:
1/2 punainen paprika hienonnettuna,  
1/2-1 tl paprikajauhetta ja