Uudista suihkuverholla ja matolla

Iloa, väriä ja vaihtelua kylpyhuoneeseen saa kätevästi uusimalla suihkuverhon ja maton. Lievitä kaukokaipuuta kylpemällä Karibianmeren kalojen kanssa tai sukella suihkuun retroverhon taa. Glamouria aamuun saat tietenkin punaisella matolla.

Hyvä kylpyhuoneen matto kuivaa ja lämmittää jalkoja eikä liu’u jalkojen alla. Ikean pyöreän Saxånin (halkaisija 60 cm) pitää paikallaan lateksinen tausta, ja akryylimatosta on saatavilla seitsemän eriväristä versiota: kirsikka, luonnonvalkoinen, musta, valkoinen, kirkkaansininen, oranssi sekä punainen.

Puuvillainen Tanja kukkii. Ikean lateksipohjaisen maton mitat ovat 90 x 65 cm.

Erika Pekkarin suunnittelema puuvillainen Ramsen, 75 x 75 cm, on käsin solmittu ja matto kestää konepesua sekä rumpukuivausta.

Habiluxin ylellinen Dance on pellava-akryylia. Yrityksen mattojen kokovalikoima on laaja: vaihtoehtoja löytyy pienestä wc-matosta (40 x 60 cm) suuriin, esimerkiksi 80 x 150 cm:n kokoisiin mattoihin.

Turvalliset liukuestematot pitävät pystyssä lapsen ja aikuisen ammeessa, suihkualtaassa tai lattialla. Liukuestemattojen materiaalina käytetään useimmiten luonnonkumia ja pvc-vaahtoa.

Käytön jälkeen matto huuhdellaan ja ripustetaan kuivumaan. Kuvan Viva-matto on Habiluxin.

Raota verhoa

Suihkuverhojen vakiokoko on 180 x 200 cm, mutta esimerkiksi Raisiossa toimiva Habilux Oy myy myös tätä suurempia ja pienempiä verhoja. Monista myynnissä olevista muoviverhoista voi myös leikata haluamansa kokoiset. Habiluxin Fish värikkäine kaloineen vie ajatukset Karibianmerelle, Zebi tuo suihkuusi savannien seeprat.

Suihkuverhoakin kannattaa hoitaa. Huuhdo saippua- ja shampoojäännökset pois verhosta aina suihkussa käynnin jälkeen. Avaa verho kunnolla, jotta se ehtii välillä myös kuivua. Tekstiilisuihkuverhot ja monet PVC-verhot voi pestä koneessa, PEVA-verhot taas vaativat käsinpesua. Aina kannattaa kuitenkin noudattaa pakkauksessa olevia pesuohjeita.

Finlaysonin Poppis-sarjaan kuuluvat Jaana Reinikaisen suunnittelema, sataprosenttisesta polyesteristä valmistettu, standardikokoinen suihkuverho (180 x 200 cm) sekä 50 x 70 cm:n kokoiset, yksiväriset puuvillafroteematot pinkkinä, turkoosina, keltaisena ja tummansinisenä.

Jarkko Kallion suunnittelemat siniset tai harmaat Tiima-tuotteet tuovat kylpyhuoneeseen klassisen tyylikkään ilmeen. Tiima-sarjaan kuuluvat polyesterisuihkuverho ja polyakryylimatto kokoa 50 x 80 cm. Lapsia ja lapsenmielisiä ilahduttavat Sirpa Cowellin suunnitteleman Baawo-sarjan verho ja matto. Valmistajan muita kylpyhuonesarjoja ovat Kallion luoma Akva ja Reinikaisen ideoima Sauna, Suihku & Sisu.

Kaikkiin Finlaysonin suihkuverho- ja kylpyhuonemattosarjoihin on saatavissa myös pyyhkeet. Tiimaan voi lisäksi yhdistää Pukkilan Tiima-seinälaattamalliston.

Retrosuihkuun

Maria Vinkan Ikealle suunnittelema Brunskära-suihkuverho on valmistettu kloorittomasta muovimateriaalista (PEVA), joka on ympäristöystävällinen vaihtoehto PVC:lle. Retrokuvioilla leikittelevää verhoa löytyy tummansinisenä tai -punaisena.

Monika Mulderin Anja Rand -polyesteriverho on käsitelty vettähylkiväksi ja sen voi pestä koneessa. Anja Randia myydään sini- tai punaraidallisena. Ikean Sanni, Saxån ja Amorf ovat yksivärisiä, ja Näckten läpinäkyvä. Monista vinyyliverhoista voi leikata haluamansa kokoiset.

Hellyttävä Hello Kitty -suihkuverho on herkullisen pinkki ja ilahduttaa lasten lisäksi myös aikuisia. Verhoa myy Kukunor.

  • Teksti: Hanna Pesonen / Mediafocus
  • Kuvat: Finlayson, Habilux, Ikea ja Kukunor

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja