Uudet tutkimustulokset karua luettavaa: Koronavirus hyökkää kehossa lukuisiin elimiin – keuhkoista aivoihin ja aina sydämeen asti

3:20
Tällaista tuhoa koronavirus tekee elimistössä, katso video!

Tutkimustulosten mukaan koronaviruksen aiheuttamia lukuisia oireita selittää se, että virus kykenee tarttumaan useisiin eri elimiin ympäri kehoa.

Kahden toisistaan riippumattoman tutkimuksen mukaan koronaviruksen vaikutukset näkyvät keuhkojen lisäksi esimerkiksi kurkussa, sydämessä, maksassa, aivoissa ja munuaisissa, uutisoi CNN.

Covid-19 -koronavirus on luokiteltu hengitysteitse leviäväksi taudiksi, mutta tutkimusten mukaan viruksen on havaittu vaikuttavan useiossa sisäelimissä. Koronavirusta on löytynyt myös potilaiden ulostenäytteistä.

Hongkongin yliopistossa tehdyssä laboratoriokokeessa huomattiin, että virus selviää ja lisäksi pystyy jakautumaan monenlaisissa eri sisäelimissä.

Hampurin yliopiston opetussairaalassa tehdyissä ruumiinavauksissa puolestaan koronavirukseen kuolleiden useista elimistä on löydetty virusta. Erityisen hyvin koronavirus vaikuttaa tutkimuksen mukaan viihtyvän munuaisissa. Koronaviruksen tiedetäänkin aiheuttaneen paljon munaisoireita.

Tutkimuksen mukaan juuri viruksen kyky tarttua useisiin eri elimiin tekee siitä niin vaarallisen riskiryhmille

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja