EU:n lääkevirasto tyrmää toiveet koronarokotteen nopeasta valmistumisesta – käyttöön aikaisintaan vuoden kuluttua

Koronaviruksen aiheuttamaa covid-19-tautia vastaan kehitettävä rokote voi valmistua aikaisintaan vuoden kuluttua, kertoo EU:n lääkevirasto.

– On olemassa mahdollisuus, että jos kaikki menee niin kuin on suunniteltu, osa rokotteista voisi olla valmiita hyväksyttäviksi vuoden päästä, sanoi viraston terveysuhkia ja rokotteita koskevan osaston johtajan Marco Cavaleri.

– Minun on kuitenkin korostettava, että näin käy vain parhaassa mahdollisessa tapauksessa. Tiedämme, että kaikki rokotteet eivät koskaan päädy hyväksyntään asti ja viivästyksiä voi tulla, Cavaleri jatkoi.

Lääkeviraston mukaan YK:n alaisen Maailman terveysjärjestön WHO:n taannoinen ennuste siitä, että virus voi jäädä riesaksi, johon ei löydy rokotetta, on turhan pessimistinen.

– Vaikka asiaan on vielä varhaista ottaa kantaa, näkisin, että meillä on hyvä syy uskoa rokotteiden valmistumiseen. Olisin yllättynyt, jos covid-19-tautiin ei lopulta löytyisi rokotetta, Cavaleri jatkoi.

Katso yllä oleva video: THL:n ylilääkäri kommentoi aiemmin mahdollisen koronarokoitteen aikataulua: "Mikään ei ole varmaa viruksen ja rokotekehittelyn kohdalla"

Lue myös:

    Uusimmat