Uudessa lifestyle-Lantikassa on toiminto, jonka ansiosta et enää koskaan tärvele vanteitasi

Tässä on uusi Range Rover Evoque 1:45
Tältä näyttää uusi Range Rover Evoque.

Toisen sukupolven Range Rover Evoquessa hyödynnetään kameroita parillakin innovatiivisella tavalla. 

Brittiläinen maastoautovalmistaja Land Rover esitteli viime marraskuussa toisen sukupolven Evoquen. Kyseessä on perinteikkään valmistajan pienin automalli, mutta lisävarustelistalta löytyy toimintoja, joita ei suurempiin ole vielä saatavissa.

Ensimmäinen näistä on nimeä ClearSight Ground View kantava kamerateknologia, jonka ansiosta kuljettaja pystyy näkemään suoraan auton eteen ja alle – siis alueelle, jonka normaalisti peittää auton keula.

Auton keulassa ja sivupeileissä olevien kameroiden avulla auton etuosa muutetaan käytännössä läpinäkyväksi, ja kuljettaja voi tarkkailla näkymää kojelaudan näytöltä.

Land Roverin mukaan teknologia helpottaa sekä vaikeassa maastossa kulkemista että betoniviidakossa navigointia ja vanteita naarmuttavien katukiveysten välttelyä.

Toinen kameroita nokkelasti hyödyntävä varuste on ClearSight Rear View Mirror, joka muuttaa taustapeilin huomattavasti monipuolisemmaksi varusteeksi.

Sen sijaan, että taustapeili olisi tylsästi vain tavallinen peili, muuttuu se nappia painamalla teräväpiirtoiseksi näytöksi, joka välittää kuvaa auton perään sijoitetusta kamerasta. Kameran laajakulmaisen objektiivin ansiosta kuljettaja voi nähdä taustapeilissään ajoneuvoja, jotka muuten jäisivät kuolleeseen kulmaan. Myöskään takatilaan asetettu kuorma ei peitä näkyvyyttä taaksepäin.

Lähde: Land Rover

Lue myös:

    Uusimmat