Mainos

Uudenmaan ympäristökeskus puoltaa jätevoimalaa

Uudenmaan ympäristökeskus on antanut erittäin myönteisen lausunnon Pääkaupunkiseudun yhteistyövaltuuskunnan YTV:n jätevoimalahankkeesta. Ympäristökeskus pitää kaikkia viittä jätevoimalalle esitettyä sijoituspaikkaa toteuttamiskelpoisina. Ehdolla olevat viisi mahdollista rakentamispaikkaa ovat Helsingin Kivikko, Vantaan Långmossebergen, Espoon Juvanmalmi ja Ämmässuo sekä Lohjan Kirkniemi.

Alueista Helsingin Kivikossa on eniten asutusta ja asukkaat ovat myös äänekkäästi vastustaneet jätevoimalan sijoittamista naapuriinsa. Långmossabergen puolestaan sijaitsee lähellä tärkeää pohjavesialuetta ja pohjavesien suojaaminen vaatii lisäselvityksiä, jos voimala rakennettaisiin sinne. Kirkniemen vaihtoehdossa jätteen ja tuhkan kuljetusmatkat olisivat pisimmät.

Merkittävin jätevoimalan aiheuttama ympäristövaikutus olisi liikenteen lisääntyminen. Jätevoimalan aiheuttaman liikenteen osuus olisi korkeimmillaan 13 prosenttia raskaasta liikenteestä ja prosentin kokonaisliikennemäärästä. Jätevoimalaan tulisi vuorokaudessa noin 170 jätekuljetusta.

Jätevoimalan ympäristövaikutusten arviointi on nyt päättynyt ja seuraavaksi valitaan hankkeen toteuttaja. Lopullinen sijoituspaikka selviää ensi kesänä. Voimala on käytössä aikaisintaan vuonna 2012.

Sähköä ja lämpöä tuottava jätevoimala käyttää polttoaineenaan syntypaikkalajiteltua sekajätettä. Voimalassa voidaan polttaa 320 000 tonnia jätettä vuodessa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.