Mainos

Uudenmaan liitto: Hälytysalueiden tulee noudattaa maakuntajakoa

Uudenmaan liiton mielestä Länsi-Uudenmaan, Keski-Uudenmaan ja Itä-Uudenmaan liittäminen yhteisen Porvooseen sijoitetavan hätäkeskuksen alaisuuteen ei ole perusteltua. Liiton hallituksen mukaan sisäministeriön työryhmän aluejakoehdotuksessa ei ole otettu huomioon maakuntajakoa.

-Maakuntajakolain mukaan valtion aluehallintoviranomaisten aluejaot on sovitettava maakuntajakoon, ellei erityistä syytä toisenlaiseen menettelyyn ole. Muussa tapauksessa jako saattaa vaikeuttaa viranomaisten yhteistyötä, liittohallitus korostaa. Uudenmaan liiton mukaan pääkaupunkiseudun hätäkeskuksen piiriin voitaisiin ottaa myös Kirkkonummi ja Siuntio. Sen sijaan Itä-Uudenmaan ja Päijät-Hämeen liittoihin kuuluvat kunnat tulisi siirtää pois Uudenmaan hälytysalueesta.

-Maakuntajakoa noudattava Uudenmaan hälytysalue olisi väestömäärältään sopiva ja kustannuksiltaan optimaalinen. Hätäkeskusten sijaintipaikkoina voisivat jatkaa Kerava ja Tammisaari tai jompi kumpi niistä, Uudenmaan liiton maakuntahallitus katsoo kannanotossaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.