Uudenlaiset nettihuijaukset piinaavat Tori.fin käyttäjiä – näin tunnistat vedätyksen: "Se on hyvä hälytysmerkki"

2:16
Uudenlaiset nettihuijaukset ovat tulleet verkon kauppapaikkoihin – katso videolta, miten tunnistat vedätyksen

Verkkokauppapaikka Tori.fi varoittaa palvelun käyttäjiä uudenlaisten verkkohuijausten yleistymisestä. Verkkohuijauksissa kalastellaan luottokortti- ja maksutietoja ulkopuolisen linkin kautta.

Tori.fin vertaiskauppatuntija Laura Kuusela kertoo MTV Uutiset Livessä, että uusimmassa huijausaallossa keskustelu kaupankäynnistä viedään pois Tori.fistä muille viestintäalustoille, kuten Whatsappiin. Keskustelun jälkeen ostaja pyytää ulkopuolisen linkin kautta myyjän maksu- tai luottokorttitietoja.   

– Tästä haluamme varoittaa kuluttajia, niitä ei pidä missään nimessä luovuttaa ulkopuolisille. Kuluttajan kannattaa ehdottomasti kiinnittää huomiota linkin osoitteeseen ja sivuston ulko- ja kieliasuun. Usein huijaussivustoilla on huono suomen kieli, joten se on hyvä hälytysmerkki.

Kuuselan mukaan samaa huijaustekniikkaa on käytetty Ruotsissa ja Norjassa. Suomessa tällaisia huijauksia on raportoitu muutamia.  

– Useimmissa nettihuijauksissa päämääränä on kuluttajan maksu- ja luottokorttitietojen saaminen.  Kuluttajan kannattaa miettiä hyvin tarkkaan, mihin hän omia maksutietojaan antaa.

Torissa tehdään yli 20 000 kauppaa päivässä. Huijausten määrä on kaupankäynnin kokonaismäärään verrattuna pieni, mutta Kuusela kehottaa tekemään kaikista huijausepäilyistä ilmoituksen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja