Mainos

Uuden valelääkäriksi epäillyn potilaat käydään läpi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri sai Valviralta vahvistuksen, että tuorein valelääkäriksi epäilty ei ole suorittanut lääkärintutkintoa Pietarissa.

Valelääkäriksi epäilty on viimeksi työskennellyt Tampereen yliopistollisen sairaalan kehitysvammahuollossa. Hänet hyllytettiin viime viikolla, jolloin epäilyjä alettiin selvittää.

Sairaanhoitopiiri aikoo käsitellä uudelleen kaikki valelääkäriksi epäillyn kirjoittamat reseptit ja hänen tekemänsä hoitopäätökset.

Sairaanhoitopiirin mukaan mies työskenteli vuokralääkärinä Taysin kehitysvammahuollossa tänä vuonna lokakuun alkupuolelta marraskuun 9. päivään. Poliklinikalla työskennellessään hän ehti ottaa vastaan 12 potilasta.

Sairaanhoitopiirin johtajaylilääkärin Kari-Matti Hiltusen mukaan miehen työskentelyä on selvitetty, eikä tähän mennessä ole ilmennyt, että tämä olisi työssään tehnyt hoitovirheitä tai muuten vaarantanut potilasturvallisuuden.

Vuosina 2008-2010 mies työskenteli lyhyitä jaksoja amanuenssina eli harjoittelijana Kaivannon sairaalassa ja Valkeakosken aluesairaalassa sekä Ylä-Pirkanmaan terveydenhuoltoalueella.

Mies on lisäksi työskennellyt Taysissa sairaanhoitajana lyhyissä työsuhteissa vuodesta 2002 alkaen.

Valviralta on pyydetty selvitys miehen suomalaisen sairaanhoitajatutkinnon aitoudesta.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.