USU: VTV valmistelee Yli-Viikarin hyllyttämistä ylijohtajan tehtävästä

Näin VTV:n entinen pääjohtaja Tytti Yli-Viikari kommentoi syytteitä 4:10
Näin VTV:n entinen pääjohtaja Tytti Yli-Viikari kommentoi syytteitä.

Valtiontalouden tarkastusvirastossa (VTV) on käynnissä prosessi, jolla on tarkoitus hyllyttää viraston entinen pääjohtaja Tytti Yli-Viikari ylijohtajan virasta. Asiasta kertoo Uutissuomalainen.

Uutissuomalaisen mukaan prosessi pohjaa eduskunnan virkamieslain kohtaan, jonka mukaan virkamies voidaan pidättää virantoimituksesta rikossyytteen ajaksi, jos syytteellä voi olla vaikutusta virkamiehen edellytyksiin hoitaa tehtäväänsä. Yli-Viikarin oikeudenkäynti alkoi viime viikolla. Hän on syytettynä törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä.

– Kyse on virkamiesoikeudellisesta menettelystä, jossa seuraava vaihe on kuulemiskirje. Yli-Viikari voi esittää näkemyksensä asiasta ennen päätöstä, johtaja Tuula Sandholm VTV:stä kertoo Uutissuomalaiselle.

Pidättämisen ajalta Yli-Viikarille maksettaisiin virkaehtosopimuksen mukaisesti puolet palkasta.

Yli-Viikari on kertonut aiemmin, että hän haluaa palata VTV:n ylijohtajan tehtävään. Hänet vapautettiin ylijohtajan pestistä, kun hän siirtyi viisivuotiseen pääjohtajan tehtävään vuoden 2016 alussa.

Virkarikosoikeudenkäynnin taustalla on se, että sopimuksella VTV:n ylitarkastajalle maksettiin kaksi vuotta palkkaa ilman työvelvoitetta ennen eläkkeelle jäämistä. Sopimuksen vuoksi syytteessä ovat Yli-Viikari ja sopimuksen tekoaikaan hallintojohtajana toiminut Mikko Koiranen. Heitä syytetään törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä. Molemmat kiistävät syytteen.

Lue myös:

    Uusimmat