USU: Poikkeuksellisen moni hakenut takaisin asevelvolliseksi

7:00
Katso myös: Sodan ajan reservistä eroaminen kasvussa, Puolustusvoimissa ei silti olla huolissaan.

Siviili- ja täydennyspalveluvelvolliset ovat tänä vuonna hakeneet ennätyksellisen vilkkaasti takaisin asevelvolliseksi, kertoo Uutissuomalainen.

Marraskuun 23. päivään mennessä takaisin asevelvolliseksi on hyväksytty jo 275 siivili- tai täydennyspalveluvelvollista. Viime vuonna hakijoita oli 155 ja toissa vuonna 172.

– Takaisin asepalvelukseen hakeutuvien yhteismäärä on ollut vuosittain poikkeuksetta alle 200 ja koostunut pääosin siviilipalvelusvelvollisista. Nyt pääosa asevelvollisiksi palaavista on täydennyspalvelukseen hakeutuneita, kertoo siviilipalvelusjohtaja Mikko Reijonen Siviilipalveluskeskuksesta Uutissuomalaiselle.

Siviilipalvelukseen hakeutuneen on mahdollista vaihtaa takaisin asepalvelukseen, mikäli hän ei ole ehtinyt aloittaa siviili- tai täydennyspalvelusta.

Mikäli varusmiespalvelun suorittanut henkilö haluaa siirtyä Puolustusvoimien reservistä siviilipalvelukseen, tulee hänen suorittaa tätä varten täydennyspalvelus.

Täydennyspalvelukseen on hyväksytty tänä vuonna jo reilut 3700. Ukrainan sodan arvellaan vaikuttaneen aikaisempia vuosia suurempaan hakijamäärään. 

Varusmiespalvelukseen tai Puolustusvoimien reserviin voi palata vain kerran.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja