USU: Perussuomalaisten Purra ei sulje pois hallitusyhteistyötä SDP:n kanssa – "Kaiken ratkaisevat asiakysymykset ja niissä saavutettavat kompromissit"

Puheenjohtajatentti 1:27:55
Menikö MTV:n Puheenjohtajatentti ohi? Katso se tästä

Perussuomalaisten Purra ei enää sulje pois hallitusyhteistyötä Marinin SDP:n kanssa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra ei enää sulje mitään puoluetta pois hallitusyhteistyöstä, kirjoittaa Uutissuomalainen. Elokuussa 2021 Purra sanoi, että ei lähtisi hallitukseen Sanna Marinin johtaman SDP:n kanssa.

Uutissuomalainen kysyi eduskuntapuolueiden puheenjohtajilta, onko puolueita, joiden kanssa he eivät halua samaan hallitukseen.

– Ei ole. Kaiken ratkaisevat asiakysymykset ja niissä saavutettavat kompromissit, Purra vastaa.

SDP sanoo, ettei lähde samaan hallitukseen perussuomalaisten kanssa.

Marinin puolesta kyselyyn vastannut SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen sanoo Marinin todenneen aiemmin, että "emme näe SDP:tä ja perussuomalaisia samassa hallituksessa, sillä puolueiden olisi hyvin vaikeaa löytää yhteisymmärrystä hallitusohjelmasta.", Uutissuomalainen kirjoittaa.

– SDP ja perussuomalaiset ovat kaukana toisistaan erityisesti ihmisten yhdenvertaisuuteen, kansainvälisyyteen ja ilmastoon liittyvissä kysymyksissä, Mäkynen vastaa.

Myös vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo ja vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson torjuvat yhteistyön perussuomalaisten kanssa.

– En näe, että perussuomalaisten kanssa löytyy riittävästi yhteisiä tavoitteita, jotta hallitusohjelman kirjoittaminen perussuomalaisten kanssa onnistuisi, Ohisalo vastaa.

Andersson ei näe vasemmistoliittoa hallituksessa perussuomalaisten kanssa.

– Lähtökohtamme politiikkaan ovat niin erilaiset, hän vastaa.

Lue myös:

    Uusimmat