Uskomattoman tehokas pankkipetos: Uhrien tileiltä katosi miljoonia

8:00
Näin vältyt nettihuijaukselta.

Tiedätkö, mikä on puhelinemulaattori? Sillä voi imuroida pankkitileiltä huomattavia rahasummia.

Huijarit ovat käyttäneet puhelinemulaattoreita huijatakseen pankkitileiltä rahaa, Ars Technica kirjoittaa.

IBM Trusteerin tutkijat ovat havainneet massiivisen huijausoperaation, jossa konnat ovat hyödyntäneet noin 20 puhelinemulaattoria. Emulaattorit ovat esiintyneet yli 16 000 asiakkaan puhelimena. Näiden verkkopankkikäyttäjien pankkitiedot ovat aikaisemmin päässeet vuotamaan huijareiden käsiin.

Huijauksessa emulaattorilla kierrettiin turvatoimet käyttämällä uhrin laitteen id:tä sekä yleistä gps-sijaintia. Vaihtoehtoisesti emulaattori saattoi esiintyä tilinomistajan uutena luurina.

Kaksivaiheinen varmennus ei auttanut uhreja, sillä konnat pääsivät käsiksi myös tekstiviesteihin.

IBM Trusteerin tutkija kertovat, että automatisoidun hyökkäyksen tehokkuus on ollut häkellyttävä. Huijausjärjestelmä on pystynyt louhimaan pankeilta miljoonia dollareita vain muutamassa päivässä.

Tutkijat uskovat, että pankkitietoihin päästiin käsiksi joko haittaohjelmien tai tietojen kalastelun avulla. On kuitenkin epäselvää, miten konnat pääsivät aukomaan viestejä tai tonkimaan uhrien laitetietoja.

Puhelinemulaattorit eivät ole laittomia, sillä esimerkiksi sovelluskehittäjät hyödyntävät niitä testatakseen, miten ohjelmistot toimivat eri alustoilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja