Mainos

Useita traagisia pyöräilykuolemia: Eilinen haamupyörä ei ole Suomen ainoa

Eilen Mannerheimintien ja Tukholmankadun risteyksen lähelle kiinnitetty haamupyörä ei ole Suomen ensimmäinen. Lisäksi haamupyöriä on kiinnitetty sadoille turmapaikoille ympäri maailman.

Noin 100 ihmistä kokoontui eilen kunnioittamaan autoilijan toissapäivänä kiilaamaksi joutuneen pyöräilijän muistoa Helsinkiin.

Eilen kuolleen pyöräilijän muistoksi maalattiin valkoinen haamupyörä, jonka avain heitettiin viereiseen viemäriin.

Pyöräilijä loukkaantui vakavasti autoilijan törmättyä häneen eilen Helsingissä Tukholmankadun ja Mannerheimintien risteyksessä.

Poliisi on kertonut, että silminnäkijöiden mukaan autoilija vaikutti törmänneen pyöräilijään tahallaan.  Ennen tätä pyöräilijä oli hermostunut autoilijan käyttäytymisestä ja näyttänyt kuljettajalle käsimerkkiä.

Traagisesti kuolleita pyöräilijöitä muistettu aiemminkin

Suomessa on aiemmin jätetty ainakin kaksi haamupyörää paikoille, joissa polkupyöräilijä on kuollut jäätyään ajoneuvon alle, raportoi Ghostbikes.org.

Haamupyörällä muistettiin vuonna 2011 Helsingin Maunulassa kuollutta nuorta pyöräilijämiestä. Kadun reunaan pysäköidyn auton ovi avautui, eikä pyöräilijä ehtinyt väistää sitä. Pyöräilijä iskeytyi oveen, sinkoutui samaan suuntaan kulkeneen bussin eteen ja jäi sen alle.

Myös Mikkelissä on haamupyörä. Myös vuonna 2011 tapahtuneessa onnettomuudessa auto törmäsi katua ylittäneeseen polkupyöräilijään. Autoilija pakeni heti paikalta. Iäkäs mikkeliläisnainen kuoli myöhemmin onnettomuudessa saamiinsa vammoihin.

Haamupyörä, tai ghost bike, on Yhdysvalloista vuonna 2003 liikkeelle lähtenyt tapa muistaa liikenneonnettomuuksissa kuolleita pyöräilijöitä. Valkoiseksi maalattu pyörä kiinnitetään lukolla turmapaikan tuntumaan. Pyörään kiinnitetään yleensä pieni kyltti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.