Useita siviilejä kuoli Venäjän ohjusiskuissa Odessaan

MTV Santahaminassa – sotilasprofessori kertoo Ukrainan vastahyökkäyksestä 11:26
Sotilasprofessori kertoo Ukrainan vastahyökkäyksestä

Ainakin kolme ihmistä kuoli ja 13 haavoittui Etelä-Ukrainan Odessaan tehdyssä ohjusiskussa, viranomaiset kertoivat.

Venäjä iski satamakaupunkiin aikaisin keskiviikkona neljällä Kalibr-ohjuksella, alueen sotilashallinnon tiedottaja Serhi Bratshuk sanoi Telegramissa. Hänen mukaansa yksi ohjus osui vähittäiskaupan varastorakennukseen, jossa nyt tiedossa olevat kolme kuollutta olivat. Seitsemän muuta haavoittui. Raunioissa saattaa olla lisää kuolleita.

Lisäksi ainakin kuusi ihmistä haavoittui kaupungin keskustassa, kun kauppakeskus ja asuintalo vahingoittuivat iskussa.

Sotilashallinnon mukaan ilmatorjunta ampui alas kaksi ohjusta.

Odessa oli ennen Venäjän täysimittaista hyökkäystä sekä ukrainalaisten että venäläisten suosikkilomakohteita. Kaupunkia on pommitettu useita kertoja täysimittaisen sodan alkamisen jälkeen.

Tammikuussa YK:n opetus-, kulttuuri- ja tiedejärjestö Unesco lisäsi Odessan historiallisen keskustan vaarantuneiden maailmanperintökohteiden luetteloon.

Siviilejä kuoli myös Donetskissa

Keskiviikkoaamuna myös Donetskin alueella kuoli ainakin kolme siviiliä eri iskuissa, kertoo alueen sotilashallinnon päällikkö Pavlo Kyrylenko Facebookissa.

Kyrylenkon mukaan Kramatorskissa ainakin kaksi ihmistä kuoli ja kaksi haavoittui. Kostjantynivkassa kuoli ainakin yksi ja haavoittui yksi. Saman viestin mukaan Kramatorskissa viisi taloa tuhoutui täysin ja yli 20 taloa vaurioitui. Kostjantynivkassa kaksi tuhoutui ja 55 vaurioitui.

Ukrainan syyttäjänvirasto kertoi keskiviikkona, että tiistaina Koillis-Ukrainan Sumyssä lähellä Venäjän rajaa kuusi siviiliä kuoli, kun Venäjän joukot tulittivat kuorma-autoa.

Myös Venäjän tiistaina Kryvyi Rihiin tekemän ohjusiskun uhriluku kasvoi keskiviikkona. Kuolleita on tällä tietoa 12. Kryvyi Rih on presidentti Volodymyr Zelenskyin kotikaupunki.

Venäjä on lisännyt yöllisiä iskujaan isoihin ukrainalaisiin kaupunkeihin viime viikkojen aikana samalla, kun Ukraina on aloittanut vastahyökkäyksensä Venäjän viime vuonna laittomasti miehittämien alueiden ensimmäisiä puolustuslinjoja vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat