Mainos

Useita kuollut Saksan musiikkifestareilla syntyneessä paniikissa

Jopa 15 ihmistä on kuollut Saksan Duisburgissa Love Parade-teknomusiikkifestivaaleilla syntyneessä paniikissa. Aiemmin uhreja arvioitiin olevan 10, mutta Saksalaisen ZDF- televisiokanavan mukaan poliisi on vahvistanut 15 kuollutta. Saksan poliisin mukaan lisäksi ainakin 10 ihmistä on elvytetty ja useita kymmeniä loukkaantunut.

Yhdeksän kuolleista oli naisia ja kuusi miehiä. Paniikki syntyi poliisin mukaan väentungoksessa festivaalialueelle johtavalla tunnelissa sijaitsevalla sisäänkäynnillä. Poliisi käski festivaalialueelle pyrkivää yleisöä kääntymään takaisin megafonien avulla.

- Tilanne oli erittäin kaoottinen. Poliisi sulki festivaalialueen portit suuren väentungoksen takia, mutta paniikki pääsi sittenkin syntymään, poliisipäällikköJurgen Kieskemper kertoo.

BBC:n mukaan pelastustyöntekijöillä ja sairaanhoitohenkilökunnalla oli vaikeuksia päästä loukkaantuneiden luokse. Silminnäkijöiden mukaan poliisia varoitettiin yleisön pakkaantumisesta porteille. Jotkut ovat kertoneet, että kymmeniä ihmisiä kasaantui päällekkäin paniikin puhjettua.

Festivaalin järjestäjien mukaan tapahtumaan on osallistunut jopa 1,4 miljoonaa vierasta.

Järjestäjien mukaan festivaalialuetta ei olla ainakaan vielä evakuoitu, koska sen pelättäisiin aiheuttavat lisää paniikkia. Love Parade on yksi Euroopan suurimmista teknomusiikin festivaaleista.

(MTV3 - AFP - Reuters)

Usieta loukkaantui väntungoksessa syntyneessä paniikissa teknofestivaalilla. EPA

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.